BORBA ZA EVROPU NA MAJNC ARENI: Frajburg sanja Ligu šampiona, domaćin bi se zadovoljio i Ligom konferencija

O. M.

19. 03. 2023. u 11:10

POSLEDNjA utakmica 25. kola nemačke Bundeslige donosi duel ekipa iz vrha tabele, Majnca i Frajburga.

БОРБА ЗА ЕВРОПУ НА МАЈНЦ АРЕНИ: Фрајбург сања Лигу шампиона, домаћин би се задовољио и Лигом конференција

FOTO: Tanjug

Gosti, koji su u četvrtak ispali iz Lige Evrope, porazom 0:2 od Juventusa, imaju devet bodova više na tabeli (45:36) i zauzimaju poziciju koja vodi i naredne sezone u drugo po jačini evropsko takmičenje, ali su bodovno poravnati sa trećeplasiranim Lajpcigom i četvrtoplasiranim Union Berlinom, pa deset kola pre kraja još gaje nadu da bi mogli i do Lige šampiona.

Majnc je posle četiri vezane pobede, što je najduži pobednički niz ovog kluba još od kad je na klupi sedeo Tomas Tuhel davne 2011. godine, izborio remi sa Hertom u Berlinu i sa tih 13 bodova upao u "evropsku priču". Možda je Liga šampiona daleki san za "nulfunfere", ali šestoplasirani Ajntraht beži samo četiri boda, pa Liga konferencija nije toliko nerealna.

U susretu sa Juventusom sredinom nedelje došao je kraj Frajburgovoj evropskoj avanturi (porazi 1:0 i 2:0) , ali uprkos tome, Frajburg nastavlja da prkosi kvotama. Nakon šestog mesta prošle sezone ove bi mogao da završi ikao treći. Teoretski još ima šanse i da osvoji "salataru" mada bi to bilo ravno senzaciji, iako za vodećim Bajernom zaostaje samo sedam bodova, dakle manje nego što beži današnjem rivalu.

Frajburg je osvojio najveći broj bodova posle 24 kola u svojoj istoriji otkad se dodeljuju tri boda za pobedu. Uprava je uoči revanša protiv Juventusa produžila ugovor treneru Kristijanu Štrajhu koji je već 11 godina u klubu, a nije precizirano do kada je novi ugovor datiran.

Frajburg igra veoma promenjivo u gostima sa velikim amplitudama. Ili ne prime gol ili prime 5-6 komada, tako je bilo na poslednjih sedam bundesligaških gostovanja. S druge strane, Majnc je kod kuće počeo da igra veoma stabilno, vezavši četiri pobede, iako je u prvih osam utakmica zabeležio samo jednu.

Frajburg je pobedio u poslednjem bundesligaškom duelu ovih klubova, bilo je 2:1 na stadionu Evropa park u oktobru. U prošloj sezoni oba meča završena su bez pobednika. bilo je 1:1 u Frajburgu i 0:0 u Majncu.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,30) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)