''PČELICE'' RETKO GUBE NA SVOM TERENU: Lester je vezao četiri poraza!

V.M.

18. 03. 2023. u 08:25

BRENTFORD dočekuje uzdrmane ''lisice'' od 16 časova.

ПЧЕЛИЦЕ РЕТКО ГУБЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Лестер је везао четири пораза!

FOTO: Tanjug

Nakon što je doživeo poraz od Evertona, domaćin se vratio na pobedničke staze savladavši Sautempton preko nedelje pogocima Ajvana Tonija i Vise i tako održao korak za vodećima na tabeli. Sa druge strane, Lester je u katastrofalnoj formi, doživeo je četiri vezana poraza i pao je na 16. mesto Premijer lige. 

Brentford igra odlično ove sezone i trenutno je osmi na tabeli. Osvojio je 41 poen za sada, što je samo poen manje od šestoplasiranog Liverpula i očekuje ga velika borba za plasman u Evropu iduće godine. Na poslednjih pet utakmica ''pčelice'' imaju dve pobede, odigrale su isto toliko remija i doživele pomenuti poraz od Evertona. 

Brentford pruža sjajne partije na svom terenu ove sezone, na 13 utakmica pokupio je 26 bodova, a jedini poraz naneo mu je Arsenal sredinom septembra kada je bilo 0:3. 

Nosilac ekipe je sjajni centarfor Ajvan Toni koji je postigao 16 golova i treći je na listi strelaca Premijer lige.

Lester je u ozbljinom padu forme i ako Brendan Rodžers ne probudi svoje izabranike preti im ispadanje iz elite. Gost je u dosadašnjem toku prvenstva skupio 24 boda i jedino što ga drži izvan zone ispadanja je bolja gol-razlika od Bornmuta koji je prvi tim ispod crte. ''Lisice'' se nalaze u crnoj seriji od četiri poraza, redom su gubili od Junajteda, Arsenala, Sautemptona i Čelsija. 

Zanimljiv je podatak da Lester ove sezone nije odigrao remi na gostvanjima, na 13 utakmica van ''King pauver stadiona'' ostvario je četiri pobede i doživeo čak devet poraza.

Što se tiče međusobnih duela tu prednost ima Lester koji je slavio na četiri od prethodnih pet susreta ovih timova, a viđen je i remi početkom tekuće sezone. 

Domaćin će biti bez Ajera, Janelta, Luisa-Potera i Strakoše.

Kod gosta, Rodžers ne može da računa na Bertrana, Fasa, Džastina, Tilemansa i Vestergarda.

Tradicionalno kada se susretnu današnji protivnici goleade su redovne, na poslednja četiri međusobna meča došao je gg i zbog svega toga verujemo da će biti pogodaka na ''Brentford komjuniti stadionu''.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)