HOLANĐANI ČEKAJU PRVO SLAVLJE PROTIV UKRAJINACA: Šahtjor nikada nije izgubio od Fejenorda

O. M.

16. 03. 2023. u 09:21

FEJENORD dočekuje Šahtjor iz Donjecka u revanšu osmine finala Lige Evrope. Utakmica na stadionu "De Kujp" igra se od 18.45.

ХОЛАНЂАНИ ЧЕКАЈУ ПРВО СЛАВЉЕ ПРОТИВ УКРАЈИНАЦА: Шахтјор никада није изгубио од Фејенорда

FOTO: Profimedia

Prva utakmica odigrana u Varšavi završena je nerešenim rezultatom 1:1. Poveli su "domaći" golom Rakickog u 79. minutu, a izjednačio je Buljude u 88. Zanimljivo, bio je to prvi okršaj ovih ekipa u kojima je Fejenord ostao neporažen. Prethodno su se sastali dva puta u Ligi šampiona 2017. godine, a Šahtjor je pobedio 3:1 u Donjecku i 2:1 u Roterdamu. 

Fejenord je ovim remijem povisio seriju nepobedivosti na 18 utakmica, a tri dana kasnije je pobedom nad Folendamom stigao do brojke od 19.

Poslednji poraz izabranici Arnea Slota doživeli su u petom kolu Lige Evrope od Šturma. U celoj sezoni "ponos Juga" je doživeo tri poraza. U Erediviziji, gde su prvi sa tri boda prednosti u odnosu na Ajaks, samo su na gostovanju PSV Ajndhovenu ostali kratkih rukava, a u Ligi Evrope, pored pomenutog poraza od Šturma, izgubili su i od Lacija. 

Zanimljiva je bila ta grupa "F" Lige Evrope u kojoj su na kraju svih osam ekipa završile takmičenje sa po osam bodova. O pobedniku grupe odlučivali su na kraju postignuti golovi, pošto su Fejenord i Midtjiland imali istu gol-razliku (+4) i iste međusobne susrete (2:2 i 2:2). Fejenord je dao jedan više gol od Danaca (13:12) i time izbegao plej-of za osminu finala.

Šahtjor je u osminu finala Lige Evrope došao iz Lige šampiona, a preko plej-ofa u kome je posle penala bio bolji od francuskog Rena (2:1 za domaćine u obe utakmice). Rudari su ove godine dobili ozbiljnog konkurenta za titulu u Ukrajini, gde posle 16 odigranih utakmica imaju samo tri boda prednosti u odnosu na Dnipro-1, klub koji je nezvanični naslednik tradicije nekadašnjeg FK Dnjepra. Do prošlog kola bili su izjednačeni, ali je Šahtjor pobedio Krivbas sa 3:0, dok je Dnipro-1 poražen u derbiju od kijevskog Dinama 0:1.

Upravo je Dnipro-1 poslednji tim koji se radovao pobedi nad Šahtjorom u svim takmičenjima, bilo je to sredinom novembra prošle godine.

Prvi golman Fejnorda Džastin Bejlo i dalje ima problema sa ručnim zglobom pa će ga menjati Timo Velenrojter. Napad holandske ekipe predvodiće Meksikanac rođen u Buenos Ajresu Santjago Himenez koji je ove sezone na šest mečeva Lige Evrope postigao četiri gola. On u prvom meču nije igra ozbog povrede prepone.

Strelac gola za Šahtjor u Varšavi Rakicki isključen je u 75. minutu utakmice na De Kujpu pa bi danas imao poseban motiv da se pokaže, ali je pitanje da li će uopšte biti u startnih 11 jer se oporavio Mikola Matvijenko koji je propustio prvi meč i duel sa Krivbasom.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!