NAJTROFEJNIJI KLUB NA SVETU NAPADA ''KRALJEVE''! Real juri prvi trofej ove sezone

V.M.

08. 02. 2023. u 17:30 >> 17:30

AL Ahli i Real Madrid ukrštaju koplja u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva.

НАЈТРОФЕЈНИЈИ КЛУБ НА СВЕТУ НАПАДА КРАЉЕВЕ! Реал јури први трофеј ове сезоне

FOTO: EPA

''Crveni đavoli'' su morali da pobede dva meča kako bi došli do polufinala, što su i uradili. Prvo su savladali Ouklend siti sa 3:0, a nakon toga su bili bolji od Sijetl saundersa minimalnim rezultatom.

Sa druge strane, Real se automatski plasirao u završnu fazu osvojivši Ligu šampiona u kojoj je u finalu bio bolji od Liverpula pogotkom Vinisijusa Žuniora. Pobednika ovog meča u finalu očekuje duel sa saudijskim Al Hilalom koji je rezultatom 3:2 savladao šampiona Južne Amerike, favorizovanu ekipu Flamenga.

Al Ahli je u strašnoj formi, neporažen je na prethodne 23 utakmice u svim takmičenjima i dominira u Egiptu. Prvi je na tabeli sa 37 bodova, što je šest više od Piramidsa od kojeg ima i odigran meč manje. ''Crveni đavoli'' su najtrofejniji klub u istoriji fudbala sa 118 osvojenih trofeja. U septembru ekipu je preuzeo iskusni stručnjak Marsek Koler. Švajcarac je već osvojio jedan trofej sa klubom kada je u finalu egipatskog Superkupa savladao Zamalek sa 2:0.

Real kuburi sa formom u poslednje vreme i Svetsko klupsko prvenstvo može poslužiti kao dobar način da se osvajanjem trofeja podigne moral u ekipi pred nokaut fazu Lige šampiona. Izabranici Karla Ančelotija su trenutno drugi na tabeli i zaostaju osam bodova za liderom Barselonom. Na poslednjih pet ligaških utakmica imaju dve pobede, remi i dva poraza, jedan od njih doživeli su ovog vikenda kada ih je Majorka porazila rezultatom 1:0. ''Kraljevski klub'' je ovo takmičenje osvajao rekordna četiri puta i favorit je da ponovo podigne trofej Svetskog klupskog prvenstva.

Al Ahli će na ovom meču biti bez Šobeira, Fuada i Tavfika.

Karlo Ančeloti ne može da računa na Mendija, Vaskeza, Kurtou i Azara, dok su pod velikim upitnikom nastupi Edera Militaa i Karima Benzeme.

Verujemo da ćemo gledati jedan veoma zanimljiv meč, iako je Real veliki favorit ne treba lako otpisati Egipćane koji su u ozbiljnom naletu i očekujemo da oba tima postignu barem po gol na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)