SRPSKI DERBI U SERIJI A: Sergej dočekuje naš trio iz Firence

V.M.

29. 01. 2023. u 15:20 >> 15:20

FIORENTINA gostuje u Rimu u utakmici 20. kola Serije A.

СРПСКИ ДЕРБИ У СЕРИЈИ А: Сергеј дочекује наш трио из Фиренце

FOTO: Tanjug/AP

Lacio je podigao formu, neporažen je u prethodna tri kola i zauzima peto mesto na tabeli Serije A. Gost iz Firence igra promenljivo nakon pauze, vezao je dva poraza i pokušaće na ''Olimpiku'' da okonča niz loših rezultata.

Domaćin je ostvario dve uzastopne pobede u Seriji A, posebno je bitna bila ona u utorak protiv Milana. ''Nebesko-plavi'' su razmonitrali šampione i savladali ih rezultatom 4:0, prvi gol koji je pokrenuo ekipu postigao je sjajni srpski reprezentativac, Sergej Milinković-Savić.  To je bio četvrti pogodak odličnog veznjaka ove sezone, uz njega je podelio osam asistencija i sve su glasnije priče o njegovom transferu na leto u neki od najboljih klubova u Evropi. 

Izabranici Maurcija Sarija igraju dosta dobro na svom terenu ove sezone, kod kuće su na osam utakmica osvojili 20 bodova. Glavna odlika Rimljana je sjajna odbrana, Lacio je primio samo 15 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja.

Fiorentina kuburi sa formom ove sezone.  Trenutno je 11. na tabeli i deluje da nema kvalitet da napadne neko od mesta koje vodi u Evropu.  Na četiri utakmice posle pauze zabeležila je pobedu, remi i dva poraza. Ti porazi su došli u poslednja dva kola, Violu su savladali Roma i Torino.

U redovima ''ljubičastih'' nalaze se tri srpska internacionalca. Najstandardniji od svih je Nikola Milenković koji je bitan šraf u prvoj postavi i pruža solidne partije. Pored njega tu su Luka Jović i Aleksa Terzić, bivši špic Real Madrida se nije najbolje snašao i sve se više priča po italijanskim medijima da je Vinćenco Italijana dao odobrenje da naš reprezentativac napusti klub. Što se tiče Terzića, mladi levi bek je cenjen od strane italijanskog stručnjaka ali mu ističe ugovor na leto i razmatra da li da ostane ili ode u drugu ekipu u kojoj bi imao više prostora za igru.

Ova dva tima su se već susrela ove sezone, u devetom kolu Lacio je ubedljivo slavio sa 4:0 u gostima.

Domaćin će biti bez Gile, Imobilea i Radua.

Fiorentina u prestonicu dolazi bez Kabrala, Sotila, Kastrovilija i Martineza-Kvarte. 

Očekujemo kvalitetnu utakmicu u kojoj verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna