STANKOVIĆ ČEKA DRAGOVIĆA I ČUDO KAKO BI IZBORIO OPSTANAK: ''Boginja provincije'' prejaka za "šuplju" odbranu Sampe?

V.M.

28. 01. 2023. u 18:45 >> 18:45

ATALANTA dočekuje Sampdoriju u utakmici 20. kola Serije A.

СТАНКОВИЋ ЧЕКА ДРАГОВИЋА И ЧУДО КАКО БИ ИЗБОРИО ОПСТАНАК: Богиња провинције прејака за шупљу одбрану Сампе?

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Nakon oduzimananja bodova Juventusu, borba za plasman u Ligi šampiona je potpuno otvorena. Atalanta je na šestoj poziciji, ali ima samo tri poena manje od drugoplasiranog Milana, tako da bi pobedom u večerašnjem susretu uz povoljne rezultate na drugim utakmicama mogla da se probije u sam vrh tabele. Sampdorija je u velikom problemu, Stanković ne uspeva da probudi ekipu kojoj ispadanje iz Serije A iz kola u kolo postaje sve veća realnost.

Domaćin je u dobroj seriji i neporažen je u prethodna četiri kola, u njima je zabeležio dve pobede i isto toliko remija. Za vikend je u veoma interesantnoj utakmici odigao 3:3 sa Juventusom. Atalanta je povela pogotkom Lukmana, Juve je preokrenuo do poluvremena golovima Di Marije i Milika, nakon toga ''boginja provincije'' je vratila prednost u svoje ruke preko Melea i Lukmana, ali je Danilo u završnici doneo bod svojoj ekipi. Izabranici Đan Pjera Gasperinija igraju promenljivo kod kuće ove sezone, na svom terenu su osvojili 14 bodova na devet odigranih utakmica.

Sampdorija tone sve dublje i trenutno je na 19. poziciji i ima osam bodova manje od Sasuola koji je prvi tim iznad zone ispadanja. U poslednja tri kola doživela je tri poraza. Redom su je dobijali Napoli, Empoli i Udineze.

Zabrinjavajući su podaci da Sampa nije postigla gol na tim utakmicama i da je poslednji put sačuvala svoju mrežu još u oktobru i to protiv slabašnog Kremonezea koji još nema pobedu. Dejan Stanković i dalje nije uspeo da reši napadačke probleme ekipe koja je postigla najmanje pogodaka ove sezone u Seriji A. Kako bi probao da uvede red u odbranu bivši trener Crvene zvezde se odlučio da ponovo krene u poteru za komandantom odbrane srpskog šampiona, Aleksandrom Dragovićem. U medijima su sve češće pisanja kako je taj posao završen ali još ništa nije zvanično potvrđeno.

 Klub iz Đenove je na devet gostovanja pokupio sedam bodova. Srpski stručnjak pod hitno mora da pronađe način da njegovi momci proigraju i osvoje neke bodove kako bi opstali u eliti.

Na prethodnih pet međusobnih duela viđene su četiri pobede Atalante uz trijumf Sampdorije.

Domaćin će biti bez Muratorea i Palomina.

U ekipi Dejana Stankovića pod upitnikom su nastupi Kulija, Puseta, Kontija i Sabirija

Verujemo da će Atalanta na večerašnjem duelu nastaviti seriju dobrih rezultata, kao i da će biti golova.

NAŠ TIP: 1X&3+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije