TEŽE JE PROTIV ARISA U SOLUNU: Olimpijakos ima prednost iz prvog meča četvrtfinala kupa

M.T.

25. 01. 2023. u 10:36

Pirejci sa minimalnom prednošću gostuju kod ''boga rata''.

ТЕЖЕ ЈЕ ПРОТИВ АРИСА У СОЛУНУ: Олимпијакос има предност из првог меча четвртфинала купа

Foto: Profimedia

Možda nije zapaljivo kao kad se igra protiv PAOK-a, ali u Solunu Olimpijakosu neće biti ništa lakše ni protiv Arisa u revanš meču četvrtfinala Kupa Grčke na stadionu ''Klantis Vikelidis'' danas od 18.30.

Aris je u prvom meču odigranom na stadionu ''Karaiskakis'' u Atini pre nedelju dana doživeo minimalan poraz u prilično tvrdom meču u kojem su atinski crveno-beli imali bolje prilike i zasluženo pobedili. Bio je to drugi uzastopni poraz za Aris u svim takmičenjima pošto su prethodno neuspeh doživeli i u grčkom šampionatu takođe minimalnim rezultatom i takođe od Olimpijakosa na još jednom gostovanju u Atini.

Ne računajući dva meča protiv Pirejaca, Aris je na poslednjih osam mečeva doživeo samo jedan poraz i to u gradskom derbiju od PAOK-a. Pole dva poraza od Olimpijakosa, Aris je uspeo da se vrati na pobednički kolosek ubedljivim trijumfom protiv Volosa od 3:0, a tom pobedom je solunski tim uspeo da na tabeli prestigne upravo Volos i sada je peti sa 31 bodom. Ono što je ohrabrenje za navijače Arisa pred revanš protiv Olimpijakosa je domaći teren pošto solunski tim u poslednjih deset mečeva pred svojim navijačima ima samo jedan poraz.

Za razliku od Arisa, Olimpijakos igra u sjajnoj formi od povratka sa mundijalske pauze pošto Pirejci na devet mečeva nijednom nisu poraženi i ostvarili su šest pobeda i tri remija. Dva remija je Olimpijakos imao u poslednja četiri meča i to oba puta protiv Atromitosa, po jednom u kupu i prvenstvu, ali je zato u dva vezana meča ostvario minimalne pobede protiv Arisa.

Međutim, zbog remija u prvenstvu protiv Atromitosa, Olimpijakos je pao na četvrto mesto tabele grčke Superlige sa 39 bodova, iza PAOK-a koji na trećem mestu ima isti broj poena posle ubedljive pobede protiv Panatinaikosa. Ipak, sada Olimpijakos ima samo šest bodova manja od velikog atinskog rivala i ponovo je sasvim realna priča o tituli.

U međusobnim susretima, tačnije u poslednjih deset između ova dva tima, Olimpijakos je taj koji ima prednost sa šest pobeda, dok je Aris uspeo da ih upiše dvostruko manje, a jedna utakmica je završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)