MOGU LI SRBI DA ODVEDU MAJORKU U ČETVRTFINALE? Sosijedad retko gubi na ''Anoeti''

M.T.

17. 01. 2023. u 15:42 >> 15:43

Domaćin osam utakmica ne zna za poraz.

МОГУ ЛИ СРБИ ДА ОДВЕДУ МАЈОРКУ У ЧЕТВРТФИНАЛЕ? Сосиједад ретко губи на Аноети

Foto: Profimedia

Fudbaleri Real Sosijedada imaju veoma dobru sezonu do sada, a večeras od 19 časova na stadionu ''Anoeta'' mogli bi da nastave u istom stilu kada u okviru osmine finala Kupa kralja dočekaju Majorku Predraga Rajkovića i Matije Nastasića.

Real Sosijedad je prošle sezone zauzeo šesto mesto u La Ligi i izborio plasman u Ligu Evrope, a po svemu sudeći će klub iz San Sebastijana ove sezone biti još bolji s obzirom na to u kakvoj je formi. Baskijci igraju veoma dobro i u seriji su od osam mečeva u svim takmičenjima bez poraza ostvarivši sedam pobeda uz jedan remi, a u prethodnom kolu su u najvećem baskijskom derbiju savladali Atletik Bilbao sa 3:1.

U LA ligi se trenutno nalaze na trećoj poziciji sa 35 osvojenih bodova, a ispred njih su samo Real Madrid i Barselona. Baskijci su na mestu koje vodi u Ligu šampiona, a pošto četvrtoplasirani Atletiko Madrid ima sedam bodova manje na dobrom su putu da sledeće sezone budu u elitnom društvu. U Kupu kralja Sosijedad je startovao od druge runde u kojoj je sa 4:1 savladao Kazalegas, dok je u trećoj bio još ubedljiviji pošto je sa 5:0 pobedio Koriju. Najteže im je bilo u šesnaestini finala pošto je Logronjes dugo odolevao, ali je ekipa Imanola Alguasila uspela da ostvari minimalnu pobedu.

Majorka dolazi na ''Anoetu'' u nešto slabijoj formi od domaćina, pošto je u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima doživela dva poraza pored šest pobeda, a u svih šest pobeda je Predrag Rajković uspeo da sačuva svoju mrežu. Ipak, oba poraza Majorka je doživela u La Ligi prvo od Hetafea, a u prošlom kolu od Osasune i trenutno su ostrvljani na 10. poziciji sa 22 boda, šest bodova udaljeni od pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Poput Sosijedada, Majorka je takođe u Kupu kralja krenula od druge runde i ubedljivo pobedilo Autol sa 6:0. Već u trećoj je to išlo malo teže protiv Real Uniona i ostvarena je minimalna pobeda, dok je najviše problema ekipa Havijera Agirea imala u šesnaestini finala. Tek u produžecima je Majorka uspela da slomi otpor Ponteverda i izbori meč protiv Sosijedada u osmini finala što će biti veoma težak ispit jer na ''Anoeti'' Baskijci retko gube, ove sezone samo tri meča u svim takmičenjima.

Alguasil ima i dalje problema sa povredama igrača, mada to za sada ne utiče na rezultate ekipe. Ni na ovom meču neće biti Aleksa Sola, Andera Gevare, Benata Turijentesa, Umara Sadika i Aleksandera Sorlota. Na drugoj strani Majorka nema problema sa povredama i suspenzijama igrača i Agire može da pošalje najjači tim na teren.

U poslednjih deset mečeva ove dve ekipe Sosijedad je osam puta pobedio, dok je Majorka ostvarila dva trijumfa. U poslednje tri decenije ova dva tima su samo jednom igrala u Kupu kralja u sezoni 2011/2012, a u dvomeču je Majorka bila bolja takođe u osmini finala.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)