KO ĆE SE PRE OPORAVITI? Almerija i Atletiko poraženi u prošlom kolu

M.T.

15. 01. 2023. u 08:42

DOMAĆIN je u boljoj formi.

КО ЋЕ СЕ ПРЕ ОПОРАВИТИ? Алмерија и Атлетико поражени у прошлом колу

FOTO: Tanjug/AP

Prošlo kolo će što pre želeti da zaborave u Almeriji i Atletiko Madridu, ali će imati priliku da danas od 16.15 u 17. kolu španskog šampionata sve isprave na stadionu ''Pauer Hors'' u Almeriji.

Almerija je u prethodnom kolu doživela poraz pred svojim navijačima od Real Sosijedada, a pre toga je u prvom meču po povratku sa pauze samo remizirala sa Kadizom. Ekipa trenera Rubija nije u lošoj formi u prethodnih pet kola španskog šampionata pošto je ostvarila dve pobede, dva poraza i jedan remi.

Sa učinkom od pet pobeda, dva remija i devet izgubljenih mečeva, Almerija se trenutno nalazi na 14. poziciji u šampionatu sa 17 osvojenih bodova, dva više od Kadiza koji je prvi tim ispod crte. Ipak, prva povratnička sezona Almerije u elitnom rangu za sada ne izgleda toliko loše, mada je ekipa još uvek blizu opasne zone.

Atletiko Madrid je od povratka sa pauze odigrao četiri meča i ostvario tri pobede, ali je u onom najvažnijem, u derbiju protiv Barselone u prethodnom kolu poražen. Prethodno je u ligi Atletiko savladao Elče, a ostvario je i dva trijumfa u Kup kralja protiv Arenteira i Ovijeda. Međutim, pobeda protiv Elčea bila je jedina za tim Dijega Simeona u poslednjih pet kola pored tri poraza i remija, a čak se i spominjala mogućnost da Argetinac napusti klub što je brzo demantovano.

Madriđani su sada na šestom mestu na tabeli sa 28 bodova, bod manje od Viljareala koji se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona, što znači da ništa nije izgubljeno za Simeoneov tim osim borbe za titulu koja deluje nedostižno.

Trener Almerija Rubi moći će protiv Atletika da na teren pošalje gotovo najači sastav pošto će nedostajati samo Ivan Martos zbog problema sa kolenom. Što se tiče Atletiko Madrida, Dijego Simeone neće imati na raspolaganju Stefana Savića koji je zbog crvenog kartona protiv Barselone dobio dve utakmice suspenzije, kao ni Janika Karaska zbog povrede. Nije sigurno da će timu moći da pomogne Mario Hermoso jer nije potpuno fizički spreman, a Žoao Feliks je već otišao u Čelsi na pozajmicu.

Atletiko Madrid je pet puta savladao Almeriju u poslednjih deset mečeva, a dva puta je pretrpeo poraz dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom. Ipak, poslednji put su ova dva tima igrala u sezoni 2014/2015. kada je Almerija prethodni put bila član elitnog ranga španskog fudbala.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)