KO ĆE U FINALU NA REAL MADRID: Betis i Barselona ukrštaju koplja u Rijadu

M.T.

12. 01. 2023. u 08:57

Jedini put do sada u Superkupu su ova dva tima igrala 2005. godine

КО ЋЕ У ФИНАЛУ НА РЕАЛ МАДРИД: Бетис и Барселона укрштају копља у Ријаду

FOTO: Tanjug

Fudbaleri Betisa i Barselone večeras od 20 časova će u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu, odigrati drugi polufinalni meč Superkupa Španije na stadionu ''Kralj Fahd''.

Zeleno-beli su mesto na finalnom turniru Superkupa obezbedili osvajanjem Kupa kralja prošle sezone, dok su Katalonci kartu za Rijad kupili drugim mesto u La Ligi iza osvajača titule Real Madrida. Pobednik ovog meča igraće protiv Real Madrida koji je u prvom polufinalu savladao Valensiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Od povratka sa mundijalske pauze Betis igra veoma dobro i nema poraz na tri odigrana meča u svim takmičenjima pošto je remizirao sa Atletik Bilbaom i savladao Rajo Valjekanom u La Ligi, dok je u šesnaestini finala Kupa kralja bio bolji od Ibice. Betis je trenutno na četvrtom mestu u La Ligi sa 28 bodova, jednim više od petoplasiranog Atletiko Madrida i na poziciji je koja donosi plasman u Ligu šampiona.

Ekipa Manuela Pelegrinija je samo jednom učestvovala u Superkupu i to 2005. godine kada je u finalu, u dvomeču poražena upravo od Barselone.

Katalonci su prethodnog vikenda savladali u derbiju Atletiko Madrid minimalnim rezultatom i tako produžili seriju nepobedivosti na sedam utakmica, a stigli su ponovo i do prednosti na tabeli od tri boda u odnosu na Real Madrid koji je izgubio od Viljareala.

Barselona će pokušati da u Saudijskoj Arabiji dođe do prvog trofeja pod trenerskom palicom čuvenog Ćavija, u takmičenju u kojem drži rekord sa 13 osvojenih titula i čak 11 izgubljenih finala.

Trener Betisa Manuel Pelegrini svakako će izvesti jak sastav protiv Barselone, ali će on biti oslabljen neigranjem Jusufa Sabalaja, a neće biti ni Pola Akokua. Osim toga povređeni su i Huan Kruz, Viktor Kamarasa i Hoakin.

U Barseloni neće biti Ferana Toresa zbog crvenog kartona, ali se u tim vraćaju Robert Levandovski i Đordi Alba koji su odradili suspenzije, dok su svi ostali igrači zdravi i na raspolaganju Ćaviju.

U međusobnim susretima ova dva tima, tačnije u poslednjih deset nije viđen nijedan remi. Barselona je osam puta upisala trijumf, dok je Betis uspeo dva puta da pobedi. U Superkupu su ova dva tima igrala samo jednom u poslednje dve decenije i to u finalu 2005. kada je Barselona stigla do trofeja posle dva odigrana meča.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati