BASKIJCI MAŠTAJU O LIGI ŠAMPIONA: Sa "San Mamesa" je teško odneti bodove

V.D.

09. 01. 2023. u 15:28 >> 15:28

POSLEDNjI meč 16. kola La lige igra se večeras od 21 čas

БАСКИЈЦИ МАШТАЈУ О ЛИГИ ШАМПИОНА: Са Сан Мамеса је тешко однети бодове

Foto: Profimedia

Domaći Atletik Bilbao za sada ima jako dobru sezonu. Trenutno se nalazi na poziciji broj sedam sa 25 osvojenih bodova i eventualnom pobedom na večerašnjem meču obišao bi Viljareal, Atletiko Madrid i Betis i došao do mesta broj četiri koje sledeće sezone garantuje igranje u Ligi šampiona u koju se tim iz Baskije poslednji put plasirao u sezoni 2014/2015.

Bilbao je na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima slavio čak četiri puta uz jedan remi protiv Betisa, dok su tome dodali i pet pobeda na prijateljskim susretima tokom mundijalske pauze, što jasno pokazuje u kakvoj se formi ova ekipa nalazi. 

Što se njihovog protivnika iz Pamplone tiče, oni kao da su pretplaćeni na sredinu tabele. Zanimljivo je da je u prethodne tri sezone Osasuna dva puta zauzela desetu i jednom 11. poziciju na tabeli, a trenutno se nalaze na devetom mestu sa dva boda manje od Baskijaca.

Ekipa za koju nastupa naš internacionalac Darko Brašanac je za sada upisala sedam pobeda, dva remija i šest poraza. Osasuna pruža dobre partije u prvenstvu iako je vezala dva poraza od Barselone i Real Sosijedada koji se nalaze u samom vrhu.

Obe ekipe su tokom pauze zbog Svetskog prvenstva izborile plasman u osminu finala Kupa kralja.

Trener domaćih Valverde nema muka pred večerašnji susret i njegov tim će najverovatnije izaći u punom sastavu, jedini neizvestan je iskusni defanzivac Inigo Martinez koji se još nije dovoljno oporavio od povrede.

Kod gostiju zbog povrede neće nastupati Naćo Vidal, dok je Unai Garsija pod suspenzijom zbog žutih kartona. Nije još poznato hoće li se u timu naći iskusni Ruben Penja koji je doživeo povredu na meču protiv Himnastika u Kupu kralja.

Što se tradicije tiče, ova dva tima su u potpunosti izjednačena. Na prethodnih deset međusobnih susreta obe ekipe su slavile po četiri puta, dok je dva puta meč završen bez pobednika.

Atletik Bilbao je favorit na večerašnjem meču i verujemo da će tu ulogu i opravdati naročito zbog mogućnosti da se nakon ovog kola domaći tim nađe na poziciji broj četiri koja vodi u Ligu šampiona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista