UPOZORENJE ZA PIREJCE: Protiv Jonikosa se i Panatinaikos okliznuo

M.T.

03. 01. 2023. u 10:10

Domaćin ume da bude nezgodan protivnik.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПИРЕЈЦЕ: Против Јоникоса се и Панатинаикос оклизнуо

Foto: Profimedia

Prvo kolo u novoj godini u šampionatu Grčke donelo je Olimpijakosu gostovanje fenjerašu Jonikosu, što bi trebalo da bude lak posao za favorita. Međutim, na stadionu u Nikaji su umeli favoriti da se okliznu, pa će i večeras od 20.30 u okviru 16. kola Olimpijakos morati da bude oprezan.

Domaćin ima sezonu veoma mučnu za gledanje. Jonikos je do sada uspeo da ostvari samo jednu pobedu i to protiv OFI-ja sa Krita, pet remija i devet poraza. U pretprošlom kolu su takođe kao domaćini uspeli da zaustave lidera šampionata zahuktali Panatinaikos i odigraju sa njim 1:1, ali su dobru partiju iz tog meča prosuli već u narednom kolu pošto su poraženi od Levadijakosa.

Ekipa Dimitriosa Spanosa drži fenjer u grčkoj Superligi sa samo osam osvojenih bodova posle 15 odigranih kola i ništa manje od čuda će joj biti neophodno da i naredne sezone igra u elitnom rangu grčkog fudbala. Jonikos ima mnogo problema sa efikasnošću pošto je treća najgora napadačak ekipa sa 11 postignutih golova, a lošiji od njega su samo Lamija i Levadijakos. Ni odbrana ne može da se pohvali dobrim učinkom pošto je druga najgora u ligi sa 26 primljenih golova, a jedino je gora Janjina sa 31 primljenim golom.

Malo-pomalo Olimpijakos uspeva da se približi vrhu tabele, iako još uvek ima bodovni zaostatak sa vodećim timovima. Pirejci i dalje imaju problema sa nerešenim rezultatima pošto su u poslednjih pet kola remizirali tri puta uz dve pobede, a u prethodnom kolu su savladali ubedljivo Asteras sa 5:0. Iako bi trebalo da ih čeka relativno laka utakmica protiv fenjeraša, Olimpijakos ima primer Panatinaikosa koji je pre dva kola takođe u gostima kod Jonikosa remizirao i Pirejci neće smeti ništa da prepuste slučaju jer su već dovoljno bodova prosuli ove sezone.

Olimpijakos je trenutno na četvrtom mestu tabele sa 29 bodova, koliko ima i trećeplasirani PAOK posle remija u prethodnom kolu, pa će atinski crveno-beli vrebati priliku da prestignu klub iz Soluna. Za sada, drugoplasirani AEK sa 35 osvojenih bodova i lider Panatinaikos sa 39 su suviše udaljeni za Pirejce.

Kao što je bilo očekivano, Olimpijakos je apsolutno dominantan u međusobnim duelima protiv Jonikosa. U prethodnih 10 mečeva ova dva tima, Olimpijakos je slavio devet puta, uz samo jedan nerešen meč koji se dogodio kada su Pirejci bili domaćini.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)