MOŽE LI SRBIN SAČUVATI MREŽU? "Mlekadžijama" ne prija klima na Sardiniji

V.D.

03. 12. 2022. u 16:59 >> 17:00

U 15. kolu Serije B danas od 18 časova sastaju se Kaljari i Parma

МОЖЕ ЛИ СРБИН САЧУВАТИ МРЕЖУ? Млекаџијама не прија клима на Сардинији

Foto: Profimedia

Ekipa sa Sardinije je u prošloj sezoni nastupala u Seriji A gde je do poslednjeg kola vodila bitku za opstanak sa Salernitanom iz koje je zbog remija u poslednjem kolu sa Venecijom izašla kao poražena i overila kartu za povratak u Seriju B nakon šest sezona u eliti.

Kaljari je 17 puta u prethodnih 18 sezona bio član Serije A a imali su jedan kratak izlet u drugi rang kada su se ekspresno vratili u velikom stilu.

Pre početka sezone očekivalo se da će Kaljari sa Đenovom voditi bitke za prvo mesto u ligi ali za sada ne cvetaju ruže u ekipi koju sa klupe predvodi Fabio Liverani a za koju nastupaju srpski golman Boris Radunović i bivši fudbaler Crvene zvezde Filipo Falko.

Kaljari je nakon 14 odigranih mečeva sakupio samo 18 bodova i nalazi se na 11. poziciji a ono što najviše brine navijače ovog tima je forma ekipe koja nije pobedila na poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima. Nakon ispadanja iz Kupa Italije od Bolonje, Sardenci su izgubili od Askolija da bi nakon toga vezali četiri remija.

Njihov današnji rival Parma je u nešto boljoj formi ali igra po sistemu toplo-hladno i u poslednjih šest mečeva ima po tri pobede i tri poraza. Osvojili su četiri boda više od Kaljarija i nalaze se na šestoj poziciji sa devet bodova manje od lidera Frosinonea.

Ove dve ekipe po renomeu zaslužuju da nastupaju u Seriji A, a ono što je posebno zanimljivo da su se ova dva rivala do sada sastala 47 puta ali nijedan međusovni okršaj nisu vodili u Seriji B. Parma se ne može pohvaliti pobedama u gostima s obzirom da na Sardiniji nije slavila skoro deset godina.

Iako se ne mogu pohvaliti sjajnim formama ove dve ekipe su i dalje favoriti za borbu za vrh naročito ako se uzme u obzir činjenica da trenutno u Seriji B samo šest bodova deli ekipu iz plej-ofa i plej-auta.

Očekujemo zanimljiv meč na Sardiniji u kome prognoziramo da će obe ekipe postići bar po jedan pogodak.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)