ŠPANIJA NA KORAK OD DRUGE FAZE: ''Samuraji'' moraju da pobede za miran rasplet sopstvene sudbine

M.T.

01. 12. 2022. u 10:36

''Crvena furija'' je prva u grupi.

ШПАНИЈА НА КОРАК ОД ДРУГЕ ФАЗЕ: Самураји морају да победе за миран расплет сопствене судбине

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacije Japana i Španije večeras od 20 časova na stadionu ''Kalifa'' u Dohi igraće meč poslednjeg kola grupe "E" u kojem obe selekcije mogu da obezbede plasman u osminu finala, a na tabeli ih deli samo jedan bod.

Japanci su u prvom kolu priredili veliko iznenađenje i savladali Nemačku sa 2:1, uprkos tome što su ''panceri'' imali prednost na poluvremenu. ''Samuraji'' se nisu predavali i uspeli su da dođu do tri boda. Međutim, sve što su dobro uradili protiv Nemaca, uspeli su da prospu u narednom kolu protiv Kostarike. Iako je Kostarika na startu doživela katastrofu od Španije sa 7:0, uspela je da se podigne posle toga i ostvari minimalu pobedu protiv Japana.

Ekipa selektora Hađimea Morijacua posle dva kola zauzima drugo mesto u grupi sa tri osvojena boda, jednim manje od vodeće Španije. Japancima je pobeda najlakši način da reše pitanje plasmana u osminu finala jer ih onda neće zanimati rezultat drugog meča. Međutim, to protiv Španije neće biti lako, a Japancima i remi odgovara pod uslovom da Kostarika ne savlada Nemačku. Poraz bi za Japance značio i kraj Mundijala.

Španije je otvorila Mundijal u Kataru goleadom protiv Kostarike pobedom od 7:0, a taman kad se očekivalo da četa Luisa Enrikea nastavi u sličnom ritmu isprečila se Nemačka, tačnije Niklas Fulkrug koji je ''pancerima'' doneo izjednačenje i osvajanje jednog boda u drugom kolu.

Sa četiri boda i prvim mestom na tabeli, Španiji je i bod protiv Japana dovoljan za plasman u osminu finala, dok bi pobedom u drugu fazu otišla sa prvog mesta.

Selektor Japana Hađime Morijacu ima dosta problema pred utakmicu protiv Španije. Tekhiro Tomijasu i Jiroki Sakai su pod znakom pitanja za utakmicu protiv Španije zbog problema sa povredama, kao i Vataru Endo koji je preskočio i trening reprezentacije i mogao bi da propusti večerašnju utakmicu zbog problema sa kolenom. Ni Luis Enrike nije u potpunosti bez poteškoća za ovaj meč. Gavi je propustio trening zbog manje povrede i nije sigurno da će uopšte biti u timu za utakmicu protiv Japana. Serhio Buskec moraće da pauzira ako dobije još jedan žuti karton, zbog čega će ga Enrike verovatno odmoriti.

Večerašnja utakmica biće tek druga između Japana i Španije, a u prvoj odigranoj još 2001. Španije je ostvarila minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili