"SAMURAJI" NA KORAK OD OSMINE FINALA! Kostarika počela da pakuje kofere?

V.D.

27. 11. 2022. u 09:37 >> 09:38

DANAS od 11 časova na stadionu "Ahmad bin Ali" u Al Rajanu u drugom kolu grupe "E" snage će odmeriti Japan i Kostarika

САМУРАЈИ НА КОРАК ОД ОСМИНЕ ФИНАЛА! Костарика почела да пакује кофере?

FOTO: AP/Tanjug

Japanci su u prvom kolu napravili drugo najveće iznenađenje na Mundijalu. U prvom poluvremenu meča sa Nemačkom videli smo totalnu dominaciju "pancera" koji su imali posed lopte od čak 81%. U takvom odnosu snaga na terenu neminovno je bilo da izabranici Hansija Flika postignu gol što se i desilo u 33.minutu kada je nakon starta golmana Gonde sa bele tačke precizan je bio fudbaler Mančester sitija Ilkaj Gundogan. Drugi gol postigli su Nemci u četvrtom minutu nadoknade ali je uvidom u VAR tehnologiju uočeno da je Kai Haverc bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Slično kao i na meču između Saudijske Arabije i Argentine u drugom poluvremenu je viđen neki drugi Japan. Nemci su nastavili da napadaju i stvaraju šanse ali prelomni trenutak na meču se desio u 57.minutu kada napadača Seltika Maedu menja nekadašnji igrač Partizana Takuma Asano koji svojim ulaskom unosti pometnju u redove četvorostrukog svetskog šampiona.

Igrao se 75.minut kada je Minamino probio po desnoj strani uputio udarac ka golu Nojera koji je iskusni Nemac uspeo da obrani ali na odbijenu loptu natrčao je vezni igrač Frajburga Ricu Doan koji ju je rutinski sproveo u mrežu protivnika.

Samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 83.minutu nakon prekršaja na polovini terena koji pripada Japanu, dugačkom loptom Itakura pronalazi Asana koji je izneo na leđima pritisak Šloterbeka i ušao u peterac odakle je uputio neodbranjiv udarac Manuelu Nojeru za potpuni preokret Japana.

Sa druge strane današnji protivnik "samuraja" je u prvom kolu doživeo pravu katastrofu. Nije se moglo očekivati da Kostarika savlada Španiju ali izabranici selektora Luisa Suareza za 90 minuta nisu uspeli ni da upute udarac ka golu uz posed lopte od samo 18%.

Mladi Španci su se poigravali sa odbranom Kostarike a iskusni golman Pariz Sent Žermena i kapiten reprezentacije Kejlor Navas morao je loptu da vadi čak sedam puta iz svoje mreže.

Nakon onakve prikazane igre u prvom kolu nije realno očekivati da Kostarika koja je na Mundijalu 2014. godine nesrećno na penale ispala od Holandije u 1/4 finalu može da ponovi taj uspeh i dokopa se nokaut faze. 

Ove dve ekipe su se do sada sastale tri puta u prijateljskim mečevima, nakon remija pre 20 godina Japan je uspeo da slavi dva puta a verujemo da će danas upisati i treći trijumf.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)