MOGU LI IRANCI UKROTITI "ZMAJEVE"? Bejl protiv "Mesija" i Taremija

V.D.

25. 11. 2022. u 09:30 >> 09:30

DRUGO kolo Mundijala otvoriće danas od 11 časova reprezentacije Velsa i Irana.

МОГУ ЛИ ИРАНЦИ УКРОТИТИ ЗМАЈЕВЕ? Бејл против Месија и Таремија

FOTO: AP/Tanjug

Vels je uspeo da se plasira na Mundijal prvi put nakon 64 godine, a meč prvog kola odigrao je sa reprezentacijom Sjedinjenim Američkih Država. Mladi "jenkiji" su ušli jako motivisano i borbeno u meč.

Izabranici Grega Berholtera su jurišali po terenu sa željom da što pre postignu pogodak, što se i dogodilo u 36. minutu kada je sin čuvenog fudbalera Žorža Vee utrčao između dva protivnička defanzivca i nakon sjajnog pasa od strane Kristijana Pulišića savladao golmana Velsa, Henesija.

Činilo se da će Amerikanci napokon uspeti da malo poprave skor i upišu drugi trijumf na poslednjih 18 mečeva Mundijala koje su odigrali protiv selekcija sa "starog kontinenta", ali na njihovu žalost to se nije dogodilo. Slavlje im je pokvarila prva zvezda Velsa Garet Bejl, koji je udarcem sa bele tačke u 82. minutu doneo važan bod svojoj reprezentaciji.

"Zmajevi" će danas ukrstiti koplja sa Irancima koji su u prvom kolu od silne želje da naprave čudo protiv Engleza sagoreli i doživeli težak poraz. Iranci su nakon sjajno odigranih azijskih kvalifikacija smenili hrvatskog stručnjaka Dragana Skočića koji ih je odveo na Mundijal a vratili iskusnog Portugalca Karlosa Keiroša koji je na klupi ove reprezentacije sedeo u periodu od 2011. do 2019. godine.

"Gordi Albion" je prikazao fenomenalnu partiju u meču koji je trajao čak 114 minuta. Prvo poluvreme je zbog povrede golmana domaće ekipe produženo za čak 14 minuta. Čuvar mreže Irana Alireza Beiranvand je u 20. minutu tog meča doživeo blaži potres mozga i prelom nosa tako da neće biti u protokolu za meč sa Velsom.

Iran je odolevao napadima pulena selektora Sautgejta do 35. minuta, ali je tada mrežu Irana koju je čuvao rezervni golman Hoseini načeo mladi fudbaler Borusije Dortmund, Džud Belingem. Do kraja poluvremena Englezi su uspeli da postignu još dva pogotka, a strelci su bili Saka i Sterling.

U drugom poluvremenu se nastavila fenomenalna igra Engleza, a mladi fudbaler Arsenala je ponovo bio strelac. Najbolji igrač Irana Mehdi Taremi koji nastupa za Porto, gde pruža fenomenalne partije i gde je postigao 13 golova na 19 mečeva u dosadašnjem delu sezone, uspeo je da se upiše u listu strelaca na ovom meču, ali Englezi su i nakon postignutog pogotka nastavili da "melju". Uspeli su da postignu još dva pogotka koji su Markusa Rašforda i Džeka Griliša.

Kada su svi očekivali da sudija odsvira kraj, dogodilo se povlačenje u šesnaestercu i dosuđen je penal za Iran. Mehdi Taremi je bio precizan sa bele tačke i tako postigao svoj jubilarni 30. pogodak u dresu nacionalnog tima i tako postavio konačan rezultat.

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve ekipe se do sada nikada nisu sastajale. Obe reprezentacije moraju da jurišaju na pobedu ukoliko žele da nastupe u 1/8 finala, tako da očekujemo uzbudljiv meč bez mnogo kalkulacija. Ono što raduje navijače današnjih gostiju na papiru je povratak "iranskog Mesija", kako nazivaju napadača Leverkuzena Sardara Azmuna. Njegovi nastupi na Mundijalu su bili upitni zbog povrede, ali je on ipak u meču protiv Engleza ušao sa klupe i ubeležio minute na Mundijalu.

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)