DANCI SU SE PROŠETALI KROZ KVALIFIKACIJE: Odbranu Tunisa čekaju ogromna iskušenja

M.T.

22. 11. 2022. u 11:39 >> 11:39

OBE selekcije su na drugom uzastopnom Svetskom prvenstvu.

ДАНЦИ СУ СЕ ПРОШЕТАЛИ КРОЗ КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Одбрану Туниса чекају огромна искушења

FOTO: Tanjug/AP

Pre nego što večeras od 20 časova Francuzi i Australijanci zakotrljaju loptu, u okviru iste grupe "D" meč prvog kola odigraće od 14 časova Danska i Tunis na stadionu u Al Rajanu.

Reprezentacija Danske je mesto u Kataru obezbedila zahvaljujući skoro savršenom kvalifikacionom ciklusu gde je u devet kola ostvarila isto toliko pobeda, da bi u poslednjem 10. kolu u meču bez rezultatskog značaja izgubila od Škotske i završila na prvom mestu u grupi sa 30 datih golova i svega tri primljena na deset utakmica. Danci imaju na svojoj strani i tradiciju pošto su pobedili na četiri od pet prvih utakmica koje su igrali na svetskim šampionatima.

Na prethodnom šampionatu u Rusiji, Danska je tamičenje završila u osmini finala porazom od kasnijeg vicešampiona Hrvatske na penale. Na Evropskom prvenstvu su Danci stigli do polufinala, dok su u Ligi nacija imali samo bod manje od prvoplasirane Hrvatske, pa je ekipa selektora Kaspera Hjulmanda pokazala i dokazala da može da igra na vrhunskom nivou protiv najboljih reprezentacija. Danci su na poslednjih sedam mečeva ostvarili pet pobeda, jednu od njih protiv Srbije i dva poraza, oba puta od Hrvatske.

Poput svog današnjeg rivala, selekcija Tunisa takođe učestvuje na svom drugom uzastopnom Svetskom prvenstvu. Pre četiri godina u Rusiji, Tunis u društvu Engleske, Belgije i Paname nije uspeo da prođe grupnu fazu. Selekcija Džalila Karija nije imala baš lake kvalifikacije da bi stigla do Katara pošto je tek u poslednjem kolu grupe pobedom protiv Zambije obezbedila prvo mesto i plasman u finale kvalifikacija gde je u dvomeču uspela da zahvaljujući minimalnoj pobedi u gostima protiv Malija ode na Mundijal.

Od dvomeča protiv Malija, Tunis je imao veoma dobru seriju rezultata pošto je na sedam odigranih mečeva poražen samo jednom i to od Brazila, dok je ostvario pet pobeda i jedan nerešen rezultat. U poslednjoj pripremnoj utamici Tunis je sa 2:0 savladao reprezentaciju Irana.

Obe selekcije, za razliku od nekih drugih na ovom Mundijalu, nemaju problema sa povređenim igračima i oba selektora imaju na raspolaganju najjači mogući tim. Danska i Tunis su do sada odigrali samo jedan prijateljski meč još pre dve decenije i Danci su pobedili sa 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!