KLJUČNI MEČ VEĆ U PRVOM KOLU: Meksiko i Poljska vode borbu za drugo mesto

M.T.

22. 11. 2022. u 09:13

POLjACI nisu prošli grupu od 1986.

КЉУЧНИ МЕЧ ВЕЋ У ПРВОМ КОЛУ: Мексико и Пољска воде борбу за друго место

Tanjug/AP

Meksiko i Poljska odigraće verovatno ključni meč za drugu poziciju u grupi "C" već u prvom kolu, pošto je sa njima u grupi i Argentina koja slovi kao apsolutni favorit za prvo mesto. Utakmica će biti odigrana od 17 časova na stadionu ''974'', prvom privremenom stadionu u istoriji Mundijala koji će biti razmontiran po završetku Svetskog prvenstva.

Reprezentacija Meksika učestvovaće na osmom uzastopnom Svetskom prvenstvu, a u prethodnih sedam učešća je svaki put takmičenje završavala u osmini finala. Najbolji plasman Meksika su dva četvrtfinala i to oba puta kada je ova zemlja bila domaćin Svetskih prvenstava 1970. i 1986. godine.

Plasman na svetsko prvenstvo izabranici selektora Đerarda Martina obezbedili su u poslednjem kolu kvalifikacija pobedom protiv Salvadora od 2:0 zauzevši drugo mesto u grupi iza Kanade.

Mundijal iz 1986. je granični i za reprezentaciju Poljske koja je tada poslednji put na Svetskom prvenstvu uspela da prođe grupnu fazu. Od tada su, doduše, Poljaci samo tri puta učestvovali i svaki put su takmičenje završavali u grupi sa po jednom pobedom i dva poraza.

Poljaci su se na Mundijal u Katar plasirali pobedom protiv Švedske od 2:0 u finalu kvalifikacija, a po običaju će mnogo toga zavisiti od napadača Barselone Roberta Levandovskog koji će pokušati da dođe do prvog pogotka na Svetskim prvenstvima pošto u Rusiji pre četiri godine nije nijednom uspeo da zatrese mrežu protivnika u grupnoj fazi.

Đerardo Martino dočekao je povratak u nacionalnu selekciju Raula Himeneza koji je ušao sa klupe u prijateljskom meču protiv Švedske i tako dobio prve minute posle skoro tri meseca pošto u Vulverhemptonu nije igrao od avgusta zbog povrede. Istovremeno je Meksiko ostao bez Hesusa Korone koji će definitivno propustiti Svetsko prvenstvo zbog povrede članka. Selektor Poljske Česlav Mihnevič takođe je morao da se suoči sa otkazima pred samo prvenstvo pošto su zbog povreda odustali Bartolomej Dragovski, Jacek Goralski i Adam Buksa.

Meksiko i Poljska do sada su odigrali četiri međusobna meča, od čega je samo prvi na Svetskom prvenstvu 1978. bio zvaničnog karaktera. Poljaci su u tom meču pobedili, jedan trijumf ima i Meksiko, a dve utakmice ovih rivala završene su nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni