JOŠ PEČE PORAZ OD LIVERPULA: Siti protiv Brajtona za povratak na pobednički kolosek

M.T.

22. 10. 2022. u 09:06

ROBERTO De Zerbi još uvek bez pobede na klupi ''galebova''

ЈОШ ПЕЧЕ ПОРАЗ ОД ЛИВЕРПУЛА: Сити против Брајтона за повратак на победнички колосек

Foto: Profimedia

Mančester siti poražen je prvi put u sezoni u prošlom kolu i sada će ''građani'' što pre želeti da se vrate na pobednički kolosek u meču 13. kola Premijer lige danas od 16 časova kada na stadionu ''Etihad'' bude stigao Brajton.

Mašinerija Pepa Gvardiole zaribala je u derbiju na gostovanju protiv Liverpula i doživela prvi poraz u gostima još od otvaranja prošle sezone. Iako poznat kao efikasna ekipa, Siti je u poslednja dva meča ostao bez postignutog gola, a toliko dugo nema ni pobedu pošto je pre Liverpula remizirao sa Kopenhagenom u Ligi šampiona. Međutim, na domaćem terenu je priča drugačija pošto Mančester već 12 mečeva u svim takmičenjima ne zna za drugi rezultat osim pobede, a seriju je počeo upravo protiv Brajtona sa 3:0 u aprilu.

Siti je porazom od Liverpula povećao zaostatak za Arsenalom koji nastavlja sa odličnim igrama i sada ''građani'' imaju 23 boda četiri manje u odnosu na ''tobdžije''. Ukoliko savlada danas Brajton, Mančester siti će postati tek drugi klub u elitnom rangu engleskog fudbala koji je u šampionatu ostvario 10 uzastopnih pobeda, a prva je bila Aston Vila koja je to uradila u dva navrata, 12 puta od marta do decembra davne 1897. i od decembra 1930. do septembra 1931. kada je 13 puta uzastopno trijumfovala.

Roberto De Zerbi još uvek nije uspeo da ostvari trijumf na klupi Brajtona, a posle startnih 3:3 protiv Liverpula, ''galebovima'' ni efikasnost nije jača strana. Brajton nema pobedu u poslednja četiri kola, a u prethodnom je posle dva uzastopna poraza može se reći još jednom kiksnuo pošto je igrao samo 0:0 sa Notingem Forestom bez obzira na veliki broj šansi. Zbog toga su ''galebovi'' trenutno na osmom mestu tabele Premijer lige sa 15 osvojenih bodova i posle Sitija će najverovatnije i ostati na tom učinku.

Gvardiola nema mnogo problema oko sastava tima pošto na raspolaganju nema samo od ranije povređene Kajla Vokera i Kalvina Filipsa, dok bi u tim mogao da se vrati Džon Stons koji je ponovo počeo da trenira posle povrede. U Brajtonu neće biti Jakoba Modera, dok postoji šansa da u timu budu Kaoru Mitoma i Levi Kolvil.

Siti je apsolutno dominantan u međusobnim susretima protiv Brajtona pošto su ''građani'' u poslednjih deset mečeva ostvarili devet pobeda dok je Brajton upisao jedan trijumf. ''Galebovi'' su od poslednjih 12 gostovanja protiv Sitija izgubili čak 10 i jasno je da je Gvardiolina ekipa veliki favorit.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)