KRIZA POČINJE DA TRESE PRED PARTIZAN: Borusiji pobeda potrebna za vrh!

M.T.

01. 10. 2022. u 09:49

"JARČEVI" samo jednom pobedili u poslednjih šest mečeva u Bundesligi.

КРИЗА ПОЧИЊЕ ДА ТРЕСЕ ПРЕД ПАРТИЗАН: Борусији победа потребна за врх!

Foto: Profimedia

Ekipa Kelna moraće što pre da se trgne iz letargije u koju su upali zahvaljujući rezultatima u poslednje vreme, a to mora da počne već od danas 15.30 kada na ''RajnEnergi Stadion'' stiže Borusije iz Dortmunda u okviru osmog kola Bundeslige.

Bez obzira što Keln od početka sezone ima samo jedan poraz u Bundesligi i to minimalan iz šestog kola kada je igrao protiv Union Berlina, "jarčevi" se nisu baš ni pretrgli od pobeđivanja. Štaviše u poslednjih šest mečeva u nemačkom šampionatu ostvarili su samo jednu pobedu i trenutno su na učinku od dva trijumfa, četiri nerešena rezultata i tog jednog poraza od Uniona.

Zbog toga su "jarčevi" trenutno na devetom mestu tabele sa 10 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu su neprijatno iznenadili svoje navijače pošto su odigrali samo 1:1 protiv fenjeraša Bohuma kojem je to bio prvi bod u sezoni. Ono što je ohrabrujuće za Keln je da je dobro otvorio sezonu u Ligi konferencija pošto posle dva kola ima četiri boda i dobar rezultat protiv Borusije bi bio i odlična uvertira za naredni evropski ispit u kojem dočekuje ekipu Partizana.

U znatno drugačijoj i boljoj situaciji nalazi se Borusija iz Dortmunda. Milioneri imaju odličan početak sezone pošto su u sedam kola pet puta trijumfovali uz dva poraza i nalaze se na trećem mestu tabele sa 15 bodova koliko ima i Bajern sa utakmicom više, dok prvoplasirani Union ima 17 bodova. Posle pomalo iznenađujućeg poraza od Lajpicga u šestom kolu, u poslednjem pred reprezentativnu pauzu "milioneri" su u Rurskom derbiju uspeli da minimalnim rezultatom savladaju Šalke.

Obe ekipe imaju prilično velike probleme sa povredama. Keln će u meču protiv Borusije biti bez pomoći Tima Horna, Džulijana Čabota, Matijasa Olesena, Dimitriosa Limniosa, Marka Uta i Sebastijana Andersona zbog povreda, a jedina dobra vest za "jarčeve" je da će se u tim vratiti Luka Kilijan koji je odslužio suspenziju od jednog meča u prethodnom kolu protiv Bohuma.

Ništa bolje stanje nije ni u redovima "milionera". Borusija ima sijaset problema sa povređenim igračima, a zna se da u timu sigurno neće biti Marka Rojsa, Jusufa Mukoka, Džejmija Bajno-Gitena, Matea Moreja i Mahmuda Dauda. Što se tiče Gregora Kobela, Saliha Ozčana, Đovanija Rejne i Rafaela Gereira njihovi nastupi su pod znakom pitanja i čekaju se odluke doktora.

Borusija iz Dortmunda bolje stoji u međusobnim duelima sa Kelnom pošto su pet puta trijumfovali na poslednjih 10 mečeva, dok su se "jarčevi" samo jednom radovali i četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu orlova pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu "orlova" pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje u petak počinje u Nemačkoj, pobedila Švedsku u gostima. Konačan rezultat, 0:3, uopšte ne otkriva kakav je to, zapravo, bio meč. A bio je prilično nestvaran. Uostalom, najbolji igrač srpske goleade - bio je srpski goman, Predrag Rajković.

08. 06. 2024. u 19:55 >> 19:55

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom