ZVEZDA NE PAMTI ŠABAC PO DOBROM! "Crveno-beli" se sećaju 2018. godine

Novosti online

29. 09. 2022. u 09:43 >> 09:44

U četvrtak od 16 časova u okviru 1/16 finala Kupa Srbije sastaju se Mačva i Crvena zvezda

ЗВЕЗДА НЕ ПАМТИ ШАБАЦ ПО ДОБРОМ! Црвено-бели се сећају 2018. године

FOTO: M. Vukadinović

Mačva i Crvena zvezda su do sada odigrali ukupno deset mečeva. Aktuelni šampion je slavio devet puta, dok je Mačva jedini put osetila slast pobede u martu 2018. godine, kada je baš na "Gradskom stadionu" u Šapcu slavila prolaz u polufinale Kupa Srbije za sezonu 2017/2018, gde ju je kasnije zaustavila Mladost iz Lučana.

Navijači crveno-belih sigurno ne pamte po dobrom to gostovanje, kada je odlučujući penal promašila prva zvezda ekipe, a sada prvotimac Torina Nemanja Radonjić.

Mnoge stvari su se od tada promenile. Mačva je te sezone bila solidan superligaš, a sada već drugu sezonu nastupa u drugom rangu srpskog fudbala, dok je Crvena zvezda osvojila pet uzastopnih titula i stalni je učesnik grupnih faza evropskih takmičenja.

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji na tabeli nacionalnog šampionata sa 26 osvojenih bodova i jednom ili dve utakmice manje u odnosu na ostale timove. Prvom pratiocu, ekipi Čukaričkog beže jedan bod, uz meč manje.

"Crveno-beli" su ostvarili ukupno osam pobeda, dok su dva puta remizirali, i to u večitom derbiju i odmah u narednom kolu kada je na stadionu "Rajko Mitić" gostovao TSC iz Bačke Topole. O dobrim partijama aktuelnog šampiona u prvenstvu svedoči i gol-razlika 30:5.

U prva dva kola Lige Evrope Crvena zvezda je doživela dva poraza, od Monaka i turskog šampiona Trabzona. 

Na poslednjem meču koji su odigrali pre reprezentativne pauze crveno-beli su slavili protiv Napretka rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Aleksandar Pešić.

Gostovanjem u Šapcu puleni trenera Milojevića počinju odbranu trofeja u Kupu.

Mačva zauzima sedmu poziciju na tabeli Prve lige Srbije, sa 12 osvojenih bodova posle 10 odigranih mečeva. Zabeležili su tri pobede, isto toliko remija i četiri poraza u drugom po jačini rangu srpskog fudbala uz gol-razliku 10:14. U poslednjoj utakmici Mačva je na svom terenu remizirala sa ekipom IMT-a bez golova. 

Šapčani su na svom stadionu jako tvrda ekipa, a u prilog tome govori i činjenica da su protiv dve prvoplasirane ekipe u ligi odigrali nerešeno (IMT i Grafičar).

Najveća opasnost po gol šampiona preti od Luke Pejovića i Pavla Radunovića koji su ove sezone postigli četiri, odnosni tri pogotka za Mačvu, a na terenu je jako bitno iskustvo kapitena Miloša Adamovića koji je odigrao osam od ukupno deset međusobnih susreta ovih rivala.

Za Crvenu zvezdu u timu neće biti Strahinja Eraković, Osman Bukari, El Fardu Ben i Kings Kangva koji su prethodnih dana imali reprezentativne obaveze, ali i bez njih naš najtrofejniji klub je apsolutni favorit u Šapcu i sve osim njihove pobede bila bi prava senzacija.

NAŠ TIP: UG 0-4 (kvota 2,00)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)