BAŠAKŠEHIR IMA VELIKE AMBICIJE: "Sive sove" priželjkuju borbu za tutulu, evro-scena je realnost

Novosti online

08. 08. 2022. u 09:53

KASIMPAŠA gostuje na stadionu nazvanom po legendarnom Fatihu Terimu.

БАШАКШЕХИР ИМА ВЕЛИКЕ АМБИЦИЈЕ: Сиве сове прижељкују борбу за тутулу, евро-сцена је реалност

Foto: Profimedia

Erdoganovo čedo, kako nazivaju Bašakšehir, ponovo ima velike ambicije. "Sive sove" žele da se upuste u borbu za titulu, dok se plasman na evro-scenu ne dovodi u pitanje. Klub iz Istanbula pokušaće da svoju moć pokaže na premijeri, danas od 18 časova i 15 minuta. 

Na stadion "Fatih Terim" stiže neugodna Kasimpaša.

Nije mnogo menjao Bašakšehir pred početak nove takmičarske godine. U klub je stigao argentinac Lukas Bilja i možda najpopularniji fudbaler u Turskoj uprkos bledim partijama - Mesut Ozil.

- Klub u kojem ću završiti karijeru je Fenerbahče. Tokom trajanja ugovora, jedini cilj mi je da oznojim dres ovog kluba. Moja odluka je veoma jasna i konačna - rekao je Mesut Ozil krajem maja tekuće godine, a nekoliko meseci kasnije pogazio je svoju reč i obukao narandžasti dres.

Već u sezoni za nama je bivši vezista Real Madrida i Arsenala počeo da gubi minute u Fenerbahčeu. Imao je i zdravstvenih problema, povređivao se i na kraju sakupio 22 nastupa u Superligi, još četiri u Ligi Evrope (zaključno sa kvalifikacijama). Postigao je devet golova i upisao dve asistencije, što i nije tako loš učinak za 1.521 minut proveden na terenu.

Ipak, iskusni Žorž Žesus je po dolasku u Istanbul bio jasan - ne računa na Ozila i Ozana Tufana. Turski reprezentativac je završio u Halu za 3.000.000 evra, dok se Mesut preselio u komšiluk.

Kasimpaša iza sebe ima solidnu takmičarsku godinu. "Apači" su završili na jedanaestoj poziciji, ali su u finišu demonstrirali veoma atraktivan fudbal, najviše zahvaljujući Džeksonu Muleki. Mladi reprezentativac Konga odigrao je sjajno, upisao 12 golova i 5 asistencija na samo 14 utakmica. O partijama brzonogog napadača čule se širom Starog kontinenta, pisalo se o interesovanju Crvene zvezde, ipak, najkonkretniji je bio Bešiktaš. Istanbulski velikan platio je Standardu skoro 3.500.000 evra za usluge golgetera koji je briljirao na pozajmici u Kasimpaši.

Muleku će probati da zameni iskusni Stefan Baoken. Iskusni Kamerunac stigao je iz Anžera kao slobodan igrač.

Ono što je najbitnije da znate pred ovaj duel je činjenica da je Bašakšekir na četiri prethodna međusobna duela upisivao pobedu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili