SENI DIGAO RUKE OD TROFEJA, ALI... Rezervisti vode Sao Paulo u četvrtfinale

Novosti online

07. 07. 2022. u 15:10

BRAZILSKI velikan dočekuje Universitad Katoliku u revanš susretu osmine finala Kopa Sudamerikane.

СЕНИ ДИГАО РУКЕ ОД ТРОФЕЈА, АЛИ... Резервисти воде Сао Пауло у четвртфинале

Foto: Profimedia

Bez posebnog žara u Kopa Sudamerikani nastupa Sao Paulo, ali i pored toga što je trener Rožerio Seni odlučio da u drugom po važnosti međunarodnom klupskom nadmetanju u Južnoj Americi igra sa igračima koji ređe dobijaju šansu u prvenstvu i Kupu, njegov tim pobeđuje.

Sigurno je brazilski velikan prošao kroz grupnu fazu, sakupivši 16 od mogućih 18 bodova, a na odličnom su putu "trikolori" da se plasiraju u četvrtfinale. Naime, Sao Paulo na svom "Morubmiju" dočekuje Universidad Katoliku u revanš susretu osmine finala. 

Podsetimo, pred čileanskim klubom je praktično nemoguća misija. "Krstaši" pred svojim navijačima poraženi rezultatom 2:4.

Penal u 15. minutu omogućio je Reinaldu da dovede "trikolore"  u vođstvo, a s dva pogotka do odlaska na odmor Lusijano je najavio pobednika. Domaći su uspeli da nakon samo dva minuta igre u drugom delu smanje zaostatak, međutim, ne i da meč učine zanimljivijim. Iako su u 51. minutu ostali s igračem manje zbog isključenja Igora Vinisijusa, gosti iz Sao Paula uspeli su desetak minuta kasnije da postignu i četvrti gol. Precizan je bio iskusni Argentinac Džonatan Kaleri, nekadašnji igrač Boke Juniors, Vest Hema, Las Palmasa, Alavesa, Espanjola, Osasune, ali je potom Senijeva ekipa ostala bez još jednog igrača (Rodrigo Nestor 73. minut), a to su već Čileanci umeli da iskoriste i pogode za kakvu-takvu nadu u revanšu.

Četvorostruki uzastopni šampion Čilea nije uspeo da iskoristi novo, treće isključenje u protivničkom timu. Ovaj put van igre je u 87. minutu morao pomenuti Kaleri, ali i sa trojicom manje u polju gosti su uspeli da se odbrane u poslednjih nekoliko minuta.

Nema sumnje da će Sao Paulo nastupiti u kombinovanom sastavu, ali to ne umanju činjenicu da su favoriti i u revanš susretu pred punim tribinama legendarnog "Morumbija".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a