POGON DODAJE GAS! Poljaci tope ledene Islanđane

V.D.

07. 07. 2022. u 11:52

VEČERAS od 18 časova na stadion "Mijevski" stiže islandski Rejkjavik.

ПОГОН ДОДАЈЕ ГАС! Пољаци топе ледене Исланђане

Profimedia

U okviru prvog kola Lige konferencija trećeplasirani tim "Ekstraklase" iz prošle sezone dočekaće trenutno šestoplasiranu ekipu u prvenstvu Islanda.

Domaćin je imao odličnu prošlu sezonu. Za šampionom Lehom zaostali su devet bodova. Pri kraju sezone su posustali i tako "prokockali" bolji plasman na tabeli. U poslednjih sedam kola osvojili su svega devet bodova od mogućih 21. 

U toku juna su odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu i slavili su minimalnim rezultatom protiv šampiona iz Poznanja koji je pre dva dana slavio u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv azerbejdžanskog Karabaga.

Sa druge strane, ekipa Rejkjavika je u punom takmičarskom ritmu. Odigrali su već 12 mečeva i imaju 16 bodova.

Tim iz prestonice Islanda je u rezultatskoj krizi. Na poslednja četiri meča nisu osetili slast pobede. U poslednja dva kola poraženi su ubedljivo, primili su čak sedam golova, a mrežu protivnika nisu uspeli da zatresu.

KR Rejkjavik je najtrofejniji tim na Islandu i osvojio je titulu čak 27 puta. Prošle sezone su zauzeli treće mesto, a kako trenutno stvari stoje, moraće mnogo da poprave formu ukoliko žele bar do treće pozicije koja vodi u kvalifikacije za evropska takmičenja.

Poljska liga je mnogo kvalitetnija i jača od prvenstva Islanda.

Najbolji strelac poljskog predstavnika je mladi Luka Zahović, sin čuvenog slovenačkog napadača Zlatka Zahovića, a svakako najpoznatije ime je iskusni Kamil Grosicki, koji je u svojoj karijeri nastupao i za Ren, Sivas, Hal siti, VBA i druge.

Tim iz Šćećina je apsolutni favorit u ovom dvomeču i verujemo da će već u prvom meču obezbediti prolaz u narednu rundu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)