RIVALI SRBIJE POKAZALI KVALITET: Izrael i Engleska u finalu Evropskog prvenstva

Novosti online

01. 07. 2022. u 08:48 >> 09:28

BIĆE uzbudljivo na "Siti areni" u Trnavi.

РИВАЛИ СРБИЈЕ ПОКАЗАЛИ КВАЛИТЕТ: Израел и Енглеска у финалу Европског првенства

Foto: Profimedia

U finalu Evropskog prvenstva za omladince (U19) sastaće se selekcije Engleske i Izraela.

Mladi Izraelci priredili su veliko iznenađenje i u polufinalnom meču turnira u Slovačkoj pobedili prvog favorita selekciju Francuske sa 2:1.

Odličan niz u takmičarskim utakmicama imala su "trikolori" do susreta sa Izraelom. Francuzi su iza sebe imali devet pobeda i jedan poraz, a u pripremama za EURO dvaput su odmerili snage upravo sa Izraelom i oba puta je bilo 1:1. Nisu Londri Šovan i njegovi puleni izvukli pouke iz tih mečeva. Večeras su "plavo-beli" napravili korak više i trijumfovali.

Vetar u leđa dao im je autogol Avrovog defanzivca Sulejmana Turea u 29. minutu. U 57. je El Jam Kancepolski duplirao prednost, a sve što su mladi Francuzi uspeli da učine bio je pogodak Sošoovog Alana Viržinijusa u 62. minutu. Disciplinovana i borbena selekcija Ofira Haima uspela je do kraja da sačuva prednost i izbori finale.

Engleska je identičnim rezultatom savladala Italiju i tako stigla na korak do trofeja. "Azuri" su vodili od 12. minuta pogotkom Juventusove nade Fabija Miretija iz penala. Preokret su režirali Bristolov Aleks Skot i Liverpulov Džarel Kvansa golovima u 58. i 82. minutu. "Gordi Albion" je u fenomenalnom nizu od devet pobeda i jednog remija u prethodnih deset utakmica. Zanimljivo, Englezi su u tim mečevima primili samo dva pogotka.

Prethodni duel Engleske i Izraela u grupnoj fazi dobila je ostrvska selekcija sa 1:0, iako za njih taj meč nije imao rezultatski značaj jer su već bili obezbedili prvo mesto, dok je Izraelcima bilo važno da ne dožive debakl u slučaju da Srbija pobedi Austriji. To se, mimo očekivanja, nije dogodilo...

Puleni Ijana Fostera su veliki favoriti na "Siti areni" u Trnavi, dominantno je Engleska stigla do finala. Zbog svega navedenog prednost dajemo popularnom "Gordom Albionu".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića