NAVIJAČI U TRANSU, STIGLA SU VELIKA POJAČANJA: Botafogo cilja Kopa Libertadores

Novosti online

26. 06. 2022. u 11:36

"USAMLjENA ZVEZDA" dočekuje Fluminense u meču 14. kola brazilske Serije A.

НАВИЈАЧИ У ТРАНСУ, СТИГЛА СУ ВЕЛИКА ПОЈАЧАЊА: Ботафого циља Копа Либертадорес

Foto: Profimedia

Rešio je Botafogo da, makar na papiru, podseti na slavne dane, kad je osvajao trofeje, odmah po povratku u brazilsku Seriju A spreman je da formira snažan tim. Prvo ime koje je stiglo u redove velikana iz Rio de Žaneira je Eran Zahavi, samo izgleda da se neće zaustaviti na izraelskom napadaču.

Osim Zahavija, koji je potpisao ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni, Botafogo je završio možda još veći posao. Hames Rodrigez bi uskoro mogao da čini ubojiti trio sa pomenutim Izraelcem i iskusnim Hulkom. Katarski Al Rajan prihvatio je ponudu od 5,3 miliona evra i samo se čeka zvanična potvrda.

- Srećni smo što možemo da kažemo da smo uspeli da postignemo brzo dogovor sa ljudima iz Rajana. Dobili smo veliko pojačanje u borbi za trofeje. Svi dobro poznaju kvalitete kolumbijskog reprezentativca. Navijači su takođe oduševljeni njegovim dolaskom i spremaju mu veliko iznenađenje - piše u saopštenju brazilskog kluba.

Iza celog projekta stoji Džon Taksor, američki multimilioner, koji je nedavno postao vlasnik većinskog paketa akcija francuskog Liona, a od ranije "drži" belgijski Molenbek, kao i deo strukture Kristal Palasa. Otkako je Taksor vlasnik 90 odsto Botafoga tad je krenuo uspon ovog kluba, koji se posle 11 kola prvenstva Brazila nalazi na sedmoj poziciji i želi, za početak, ako ništa drugo da pokuša da izbori plasman u Kopa Libertadores.

Za to su mu potrebni kvalitetni fudbaleri. Zahavi je provereni golgeter, Hames možda nije na nivou kakav je predstavio u Portu i Monaku, ali je i dalje dobar. 

"Usamljena zvezda" moraće da se pomuči ukoliko želi da izbori plasman u elitno kontinetalno takmičenje. Trenutno se nalaze na sedmog mesta sa Flamengom, Sao Paolom, Bragantinom današnjim rivalom Fluminenseom. 

Izbaranici Luisa Kastra nošeni fenomenalnom podrškom sa tribina "Nilton Santosa" pokušaće da stignu do šestog trijumfa u sezoni i tako se približe samom vrhu tabele.

Neće biti lako, "trikolori" su nezgodan rival, vetaran Herman Kano jedan je od najboljih strelaca lige. Argentinac je upisao već sedam pogodaka i nema nameru da stane.

U pethonih pet međusobnih susreta, Fluminense je upisao čak četiri pobede. Međutim, poslednji duel u svoju korist rešio je Botafogo. "Crno-beli" su u martu slavili kao gosti sa 2:1.

NAŠ TIP: 1X&2+ (2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone