RIVER SE RASPUCAO: "Milioneri" pokazali šta znaju, sledeća "žrtva" je Lanus

Novosti online

25. 06. 2022. u 12:26

IZABRANICI Marsela Galjarda svladali su kao gosti u protekloj rundi šampionata Union Santa Fe sa čak 5:1

РИВЕР СЕ РАСПУЦАО: Милионери показали шта знају, следећа жртва је Ланус

Foto: AP

Fudbaleri River Plejta ugostiće Lanus u 5. kolu argentinske Lige profesional. Mučili su se "milioneri" na startu sezone, a tek u prethodnom meču pokazali su svoj potencijal. Izabranici Marsela Galjarda svladali su kao gosti Union Santa Fe sa čak 5:1. Na stadionu "Petnaesti april" blistao je mladi napadač Hulijan Alvarez. Akvizicija Mančester sitija postigla je dva gola i upisala dve asistencije.

Brajan Romero je u 16. minutu načeo mrežu domaćina i postigao prvi gol za šampiona u prvenstvu. Pre pogotka iskusnog napadača, na asistenciju pomenutog Alvareza, Union je bio bolji, pogodio je i prečku. Ipak, brzo su stvari došle na svoje.

U nastavku raspodija tima iz Buenos Ajresa. Opet je Alvarez bio asistent, a još jedan mladi as, nova "zlatna koka" Rivera, Enco Fernandez, zatresao je u 59. minutu mrežu Uniona. U finišu je popularni "pauk" postigao dva gola. Izašao je Alvarez dva puta sam ispred golmana domaćina, a to je rutina za golgetera koji bi mogao naredne sezone u dresu "građana" da čini ubojiti tandem sa Norvežanon Erlingom Halandom, pojačanjem iz Borusije iz Dortmunda.

U listu strelaca se upisao i Agustin Palavesino, dok je Peralta Bauer samo ublažio poraz Uniona.

Četa Marsela Galjarda, najtrofejnijeg trenera u istorij Rivera, kada igra na svom nivou, nema premca u zemlji "gaučosa", pa je i dalje prvi favorit za titulu, ali će imati sigurno teži posao nego prošle godine. Estudijantes, Boka juniors i Rasing mogli bi ove godine da budu ozbiljna pretnja za tim s "Monumentala", pogotovo kada se Alvareza preseli u Englesku.

Uprava kluba ne sedi skrštenih ruku, već se licitira sa imenima koji bi zamenili Hulijana. Kao jedno od najvećih spominje se Luis Suarez, napadač o kojem ne treba trošiti reči.

Lanus se, kao i River, trenutno nalazi u donjem domu. "Granti" u na 18. mestu sa pet osvojenih golova, a posebno brine loš učinak napadača. Samo 3 pogotka poseban su razlog za trenera Migela Almirona.

U prethodna tri međusobna susreta River je bio prilično ubedljiv. Aktuelni šampion slavio je sledećim rezultatima 3:0, 3:0 i 5:1.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju