VREDI POKUŠATI, KVOTA JE DOBRA: "Ratnici" love "lisice"

V.D.

23. 06. 2022. u 11:16

PULENI Fernanda Dizniza pokušaće da pred svojim navijačima steknu prednost pred revanš susret na "Mineirau".

ВРЕДИ ПОКУШАТИ, КВОТА ЈЕ ДОБРА: Ратници лове лисице

Foto: Profimedia

Fudbaleri Fluminensea dočekaće Kruzeiro u prvom meču osmine finala Kupa Brazila na čuvenoj "Marakani" u Rio de Žaneiru.

Biće ovo duel velikana koji se ne takmiče u istom rangu. Naime, "ratnici" se takmiče u Seriji A, dok su popularne "lisice" u grotlu nižeg stepena takmičenja - Serije B. Jačina lige diktira i odnos snage, ali samo do određene granice.

Naime, Kruzeiro je trenutno najbolji tim u svom rangu takmičenja, dok Fluminense u eliti zauzima šesto mesto na tabeli.

Fluminense je započeo svoje izdanje u domaćem kupu u 1/16 finala kada su igrali protiv još jednog drugoligaša Vila Nove. Prelako su shvatili protivnika, što je rival iskoristio i poveo sa 2-0, no nisu imali snage da zadrže vodstvo, te je gigant iz Rio De Žaneira pobedio sa 3-2.

S obzirom da su dobro pozicionirani u Seriji A, biće zanimljivo videti hoće li Fluminense dati sve od sebe u kupu, jer kao što svi znamo, teško je igrati na dva fronta paralelno sa ne tako širokom klupom.

Sa 18 bodova iz 13 utakmica su šesti tim u ligi, i još uvek se drže na mestima koja vode u Kopa Libertadores iduće sezone, a da li će tu i ostati do kraja sezone, ostaje da vidimo.

Kruzeiro, kao tim iz Serije B, je igrao kup od prvog kola gde je dolazio do laganih pobeda nad Sergipeom (0-5) i Tuntunom (0-3) u prvom, odnosno drugom kolu.

U prvoj utakmici susreta 1/32 finala kupa, igrali su protiv Rema gde su izgubili u prvom meču sa 2-1. U revanšu su slavili sa 1-0, i pristupilo se izvođenju penala gde je ekipa iz Belo Horizontea bila smirenija i fokusiranija.

Moramo spomenuti kako je Kruzeiro rekordni osvajač brazilskog kupa, čak šest puta su ga osvojili, a poslednji put im je to pošlo za nogom u 2018.godini. Ove godine očekujemo njihovo maksimalno izdanje u kupu i biće zanimljivo gledati ovaj susret.

Ova utakmica će biti 40. susret između Fluminensea i Kruzeira. Domaći su nešto uspešniji sa 16 pobeda, dok su gosti slavili u 3 utakmice manje. Odigrano je i 10 remija između ove dve ekipe.

Poslednji okršaj odigran 2019. godine je završen bez golova.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLIĆIMA IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra