OKRŠAJ PRVIH FAVORITA: Cilj je izbeći Engleze

V.D.

24. 06. 2022. u 11:57

U trećem kolu grupe "A" Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina sastaće se Francuska i Italija

ОКРШАЈ ПРВИХ ФАВОРИТА: Циљ је избећи Енглезе

Foto: Profimedia

"MOL arena" u Dunajskoj Stredi će danas od 17.30 biti domaćin okršaja dve reprezentacije koje su do sada najviše pokazale na prvenstvu.

Francuzi su u prvom kolu deklasirali domaću selekciju sa 5:0. Dvostruki strelci su bili Anže Žoan Boni i Alan Viržinius, fudbaleri Parme, odnosno Sošoa, dok je mrežu protivnika načeo Lum Šauna, igrač Rena, koji je bio i dvostruki asistent na meču.

U drugom kolu na red je stigla Rumunija koju su mladi "trikolori" savladali sa 2:1. Ponovo je Šauna bio strelac, dok se u istoriju upisao i Adelin, saigrač našeg golmana Rajkovića iz Remsa.

Sa druge strane, Italijani su bili manje efikasni, ali su slavili rutinski na oba odigrana meča.

U Dunajskoj Stredi selekcija Italije je pobedila Rumuniju sa 2:1. Oni su poveli efektnim pogotkom Tomasa Baldancija u 47, izjednačio je Luka Andronaćea u 53, a pobedu Italiji doneo je Kristijan Volpato u 68. minutu.

U drugom kolu "azuri" su savladali "sokolove" minimalnim rezultatom. Jedini strelac na tom meču bio je fudbaler Napolija Đuzepe Ambrozino.

Očigledan hendikep u igri je izostanak lidera ove generacije Vilfrida Gnotna. Mladić koji je debitovao za seniorsku reprezentaciju, i već postigao pogodak, neće biti u mogućnosti da pomogne svojim vršnjacima. Naime, njegov Cirih zabranio mu je nastup uz obrazloženje da im je potreban u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Koliko se očekuje od Gnonta potvrđuju i poverenje Roberta Manćinija, selektora koji je pružio šansu u "A" selekciji momku poreklom iz Obale Slonovače.

Protekle sezone igrao je sa mnogo uspeha za novog šampiona Švajcarske, ekipu Ciriha. Odigrao je 36 utakmica, postigao 10 golova i zabeležio pet asistencija.

Ovog popodneva očekujemo tvrd meč i veliku bitku za prvo mesto. Verujemo da će obe ekipe želeti prvo mesto u grupi kako bi u polufinalu izbegli Engleze koji su favoriti broj jedan za prvo mestu u grupi "B", ali i oni kao i ove dve selekcije vodiće bitku u direktnom susretu za prvo mesto u grupi.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)