JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA: Siti podiže pehar na svom "Etihadu"?

V.D.

22. 05. 2022. u 09:05 >> 10:37

MANČESTER siti u okviru poslednjeg 38. kola Premijer lige dočekuje goste iz Birmingema, Aston Vilu.

ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И ТИТУЛА: Сити подиже пехар на свом Етихаду?

Foto: Profimedia

Devedeset bodova je Mančester siti sakupio ove sezone, ali "građani" još uvek nisu matematički osvojili titulu. Razlog tome su fenomenalne igre Liverpula glavnog i jedinog konkurenta u borbi za titulu.

U dosadašnjem delu sezone mančesterski plavi nisu imali uspeha u kup takmičenjima. Nijedan domaći trofej, a na evropskoj sceni zaustavljeni su u polufinalu Lige šampiona od Reala iz Madrida.

Ako u poslednjem kolu ispuste titulu, biće to najlošija sezona Pepa Gvardiole od dolaska na klupu ovog tima. Aston Vila je uspela da izbori opstanak, što je pre početka sezone bio jedini i glavni cilj tima sa "Vila Parka".

Od dolaska na klupu Stivena Džerarda, "lavovi" iz Birmingema igraju promenljivo. U poslednjih deset utakmica Aston Vila je osvojila svega devet bodova, što svakako nije rezultat i forma sa kojom bi adekvatnije mogli da se suprostave trenutnom lideru na tabeli.

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Stiven Džerard će na ovom susretu imati poseban motiv. Dobar rezultat njegovog tima na "Etihadu" mogao bi da donese titulu Liverpulu, klubu u kojem je čuveni Stivi Dži ponikao i stekao svetsku fudbalsku slavu.

Mančester siti slovi za apsolutnog favorita na ovoj utakmici.

Pep Gvariola ne može sebi i bogatom vlasniku Šejku Mansuru bin Zajedu da priušti sezonu bez osvojenog trofeja. Navikao je španski stručnjak da osvaja trofeje svake godine.

"Građani" su tim koji Vili jednostavno ne leži. Ekipa sa "Vila parka" je poražena na svih osam poslednjih susreta protiv današnjeg rivala u svim takmičenjima.

Znaju fudbaleri Mančester sitija da ih eventalni neuspeh na ovom meču udaljava od titule. Iznenađenja ne bi trebalo da bude. Građani pobedom dolaze do druge titule u nizu, a ukupno osme u svojoj istorili.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)