ŠAMPANJAC SE HLADI: Milan na bod od Skudeta

Novosti online

22. 05. 2022. u 09:39 >> 15:17

EKIPA Stefana Piolija će ukoliko ne izgubi na gostovanju Sasuolu osvojiti prvi naslov šampiona posle 11 godina i u evropsku elitu doći kao deo prvog šešira na žrebu.

ШАМПАЊАЦ СЕ ХЛАДИ: Милан на бод од Скудета

FOTO: Tanjug/AP

Nema navijača Milana koji se nakon nedeljnog trijumfa nad Atalantom nije počeo da slavi kao da je Skudeto osvojen. Svesni su naravno bili da im je nakon trijumfa nad potencijalno najvećom minom pred kraj šampionata, matematički ostalo da obezbede još jedan bod u poslednjem kolu kako bi se popeli na italijanski tron.

Ekipa Stefana Piolija će, ukoliko ne izgubi na gostovanju Sasuolu osvojiti prvi Skudeto posle 11 godina i u evropsku elitu doći kao deo prvog šešira na žrebu.

Međutim, kakva će atmosfera dočekati Tea Ernandeza, Rafaela Leaa i drugove na Mapei stadionu, govori i podatak da je 18.000 karata rasprodato samo sat vremena nakon što su puštene u onlajn prodaju.

- Ovih dana, otkrio sam da imam prijatelje za koje uopšte nisam znao. Ne mogu da vam objasnim koliko me je ljudi pitalo za karte za utakmicu. Morao sam sve da ih razočaram, ali kupio sam jednu kartu za ćerku. Atmosfera će biti magična - rekao je trener Sasuola Federiko Dionizi.

FOTO: Tanjug

Da Milan mora da bude spreman na punu borbenu gotovost pokazuju izjave Dionizija, ali i činjenica da je njegova ekipa ove sezone potukla Rosonere na San Siru sa 3:1. I ne samo to - "neroverdi" su pobeđivali i Inter, Atalantu, Juve, Lacio...

- Jasno mi je da nam neće dozvoliti mnogo prilika. Milan je bolji tim i neguje seriju nepobedivosti. Zaslužuje lidersku poziciju i normalno je što mnogi uzimaju njihovu pobedu zdravo za gotovo, ali mi smo Sasuolo, a ne sparing partner. Nemamo šta da izgubimo i posedujemo kvalitete potrebne da napravimo problem Milanu. Igramo napadački fudbal, baš kao i oni, možemo da budemo opasni iz kontra napada i igre u tranziciji. Neophodan nam je pravi pristup, jer će ga imati i Milan. Želimo da pokažemo koliko smo napredovali, da će ovaj meč biti srž italijanskog fudbala i da će se igrati otvoreno do kraja.

Čitave sezone napadački motor ekipe je trio Berardi, Raspadori, Skamaka koji je zbirno postigao 41 od 64 gola čitavog tima. Dionizi je, iako nije želeo da potencira pojedince, ipak izdvojio Raspadorija nakon pitanja ko je od njegovih igrača najviše napredovao ove sezone.

Ipak, ovo je šansa koju "rosoneri" jednostvano ne mogu da ispuste. Milan je teškom mukom stigao do poslednjeg koraka i nema sumnje da će Leao, Ernandez, Žiru, Kalulu, Tomori i ostatak ekipe dati sve od sebe da Skudeto vrate na San Siro.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,41)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja