OD ISTROŠENIH PAKLICA CIGARETA PRAVE ČESTITKE I POZIVNICE: Projektu "Kuća od papira" priključili se zaposleni i osuđenici zatvora u Zaječaru

N.B.

26. 04. 2024. u 15:04

ZAPOSLENI i osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru uključili su se u projekat „Kuća od papira“ udruženja „Rime“ koje pruža podršku osobama sa intelektualnim teškoćama u istočnoj Srbiji.

ОД ИСТРОШЕНИХ ПАКЛИЦА ЦИГАРЕТА ПРАВЕ ЧЕСТИТКЕ И ПОЗИВНИЦЕ: Пројекту Кућа од папира прикључили се запослени и осуђеници затвора у Зајечару

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Reč je o projektu u kome su mladi sa intelektualnim smetnjama uključeni u proces reciklaže istrošenih paklica cigareta i proizvodnju papira od koga se dalje izrađuju zahvalnice, pozivnice, čestitke, papir za crtanje, dekoraciju…

- Zaposleni i osuđenici odlučili su da podrže ovaj projekat doniranjem paklica cigareta jer su im potrebne za rad u dnevnom boravku i radno-okupacionom centru kako bi se ovaj projekat učinio održivim - izjavio je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.

On je naglasio da je potrebna šira podrška zajednice, posebno kompanija koje to mogu, da zaposle osobe sa intelektualnim teškoćama koje su radno sposobne, ali spadaju u teško zapošljivu kategoriju stanovništva.

- Zavod u Zaječaru i zaposleni i osuđena lica, su ovim humanim gestom skrenuli pažnju javnosti na osobe kojima je rad u dnevnom boravku veoma bitan za socijalizaciju, a u ovom trenutku ima 30 porodica koje su upućene na rad ovog udruženja - rekao je Carević, dodajući da se bliži najveći hrišćanski praznik Uskrs i da je to vreme da se okrenemo humanosti i uputimo pomoć nekome iz svog okruženja.

Osuđenici i zaposleni u OZ Zaječar su u februaru učestvovali u sređivanju kuće porodice sa sedmoro maloletne dece kojoj je požar u potpunosti uništio dom. Svoju humanost pokazali su i kad su u zavodskoj kuhinji pripremali obroke za decu ometenu u razvoju pošto su ranije stekli sertifikate za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora u ovom zavodu.

Osuđenici više kazneno-popravnih ustanova u Srbiji su u proteklih nekoliko godina donirali novac za lečenje bolesne dece, kupovinu medicinskih pomagala, izradu posteljine za porodilišta i ishranu korisnika u dečijim svratištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)