MUZIČKI OSKAR LANI ZORJAN: Talentovana violinistkinja iz Novog Sada osvojila priznanje u Španiji

Lj.P.

18. 04. 2024. u 19:25

MEĐU mnogobrojnim nagradama, na počasnom mestu u sobi petnaestogodišnje Lane Zorjan - talentovane violinistkinje iz Novog Sada - od pre nekoliko dana je priznanje ISMA, za najboljeg mladog umetnika do 18 godina.

МУЗИЧКИ ОСКАР ЛАНИ ЗОРЈАН: Талентована виолинисткиња из Новог Сада освојила признање у Шпанији

FOTO: Privatna arhiva

 Posle gala koncerta održanog u Španiji, tokom kojeg je muzicirala sa Simfonijskim orkestrom iz Valensije, pod upravom maestra Aleksandra Libraihta, takođe laureata ovog prestižnog priznanja, svojevrsnog muzičkog Oskara studentkinji prve godine novosadske Akedemije umetnosti, u klasi proslavljenog Stefana Milenkovića, uručila je Frauke Adrians, predstavnica internacionalnog žirija iz Berlina.

Stefan

KONCERTU i svečanoj dodeli priznanja Lani Zorjan u Španiji prisustvovao je i njen profesor, proslavljeni violinista Stefan Milenković. Na svom "Instagramu" potom je objavio da nema dovoljno reči da opiše koliko je ponosan na ovu mladu umetnicu i što sebe može da nazove njenim profesorom.

Inače, za prestižnu svetsku nagradu u oblasti klasične muzike, namenjenu profesionalcima, Lanu je predložila Akademija za mlade talente iz Lihtenštajna.

- Drago mi je što mogu da predstavim srpsku kulturu i obećavam da ću nastaviti predan rad i usavršavanje ne samo kao violinistkinja, već i kao osoba. Jer, baš kao i profesori Akademije u Novom Sadu, porodica mi pruža bezrezervnu podršku - poručila je Lana Zorjan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo