KRAGUJEVČANIMA TOPLIJI STANOVI I MANJI RAČUNI: Uručeni novi ugovori za energetsku sanaciju kuća i stanova

V. H.

11. 04. 2024. u 17:53

DRUGU godinu zaredom Kragujevčani imaju mogućnost da renoviraju svoja domaćinstva i time znatno uštede potrošnju energije i smanje račune za gas i struju.

КРАГУЈЕВЧАНИМА ТОПЛИЈИ СТАНОВИ И МАЊИ РАЧУНИ: Уручени  нови уговори за енергетску санацију кућа и станова

Foto: V. Hadžić

Građanima je uručeno 130 novih ugovora okviru Programa podrške za energetsku sanaciju kuća i stanova koji realizuje grad Kragujevac u saradnji sa  Ministarstvom rudarstva i energetike.

Ukupna vrednost ugovora koji su danas uručeni je više od 51 milion dinara, subvencije iznose 21.600.000 dinara, a učešće građana 29.500.000 dinara. Najveće interesovanje bilo je za zamenu stolarije, potpisano je čak 120 ugovora, što je posledica dotrajalosti u starim stambenim objektima kojih ima dosta u gradu. I za nabavku kotlova na gas bilo je dosta zahteva, a ostali subvencionisani ugovori odnose se na kotlove na pelet,toplotne pumpe, solarne panele i izolaciju. 

Krajem prošle godine potpisano je 199 takvih ugovora.Tada je lokalna samouprava za mere energetske sanacije u domaćinstvima obezbedila 20 miliona dinara, a resorno ministarstvo 30 miliona. Sa ovim programom Kragujevac će nastaviti i iduće godine i za to je u budžetu grada već opredeljeno novih 15 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)