ADRESA NA KOJOJ UČE I - UČITELJI: Pedagoški fakultet u Vranju obeležio 31 godinu rada

J. S.

09. 04. 2024. u 13:14

SVEČANOM akademijom, Pedagoški fakultet u gradu pod Pržarom obeležio je 31 godinu postojanja, a dekan prof. dr Dragana Stanojević naglasila je da najveće bogatstvo predstavljaju studenti i zaposleni, odnosno nove generacije vaspitača, učitelja i profesora tehnike i informatike.

АДРЕСА НА КОЈОЈ УЧЕ И - УЧИТЕЉИ: Педагошки факултет у Врању обележио 31 годину рада

Foto: J.S.

- Najveća društvena odgovornost leži u pravilnom vaspitanju dece. Osnovni zadatak učitelja su razvoj i usavršavanje pismenosti, uz razvijanje logičkog mišljenja, zbog čega su oni kreatori ličnosti budućih intelektualaca, ali i svih građana - poručio je prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu, u okviru kojeg radi i Pedagoški fakultet u Vranju, prva i najveća visokoškolska ustanova koja obrazuje prosvetare na jugu Srbije.

A, tradicija obrazovanja učitelja ovde je započeta još 1946, a nastavljena je osnivanjem pedagoške akademije "Ivo Andrić"... Pedagoški fakultet u Vranju, od 1998, rad organizuje i u udeljenju u Negotinu.

Foto:J.S.

 

Foto:J.S.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)