DOGODILO SE PRE JEDNOG VEKA: Izložba Istoriskog arhiva u Vranju

J. S.

31. 03. 2024. u 16:52

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju otvorena je izložba „Dogodilo se pre jednog veka“, povodom obeležavanja 62 godine od osnivanja Istorijskog arhiva „31. januar“.

ДОГОДИЛО СЕ ПРЕ ЈЕДНОГ ВЕКА: Изложба Историског архива у Врању

Foto: J.S.

Danas se u Istorijskom arhivu u Vranju čuva 330 fondova i osam zbirki sa više od 3.000 metara dužnih arhivske građe.

-  Istorijski arhiv doprinosi oblikovanju naučno zasnovane slike o prošlosti našeg okruga. Dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja - rekao je  na otvaranju izložbe direktor Nenad Jović.

O izložbi je govorila Bojana Mitrović, arhivistkinja, koja je postavku pripremila sa Brankom Janačković, arhivskom savetnicom, i Branislavom Stojković i Draganom Stanisavljević, višim arhivistkinjama.

Prilikom otvaranja izložbe, prisutne su pozdravili i članovi porodice Simonović, koji su odlučili da porodičnu arhivu predaju ovoj ustanovi, od koje će biti formiran Arhivski fond Katarine i Riste Simonović.

Izložba dokumenata i fotografija će biti otvorena do 30. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo