POŽAREVLJANI KONAČNO UKLANJAJU BESPRAVNO PODIGNUTE OBJEKTE Rušenje ili demontaža

D. NOVKOVIĆ

28. 03. 2024. u 05:00

ZA razliku od brojnih dosadašnjih javnih nabavki, najnovija je urodila plodom, pa je požarevačka lokalna samouprava konačno obezbedila izvođača radova za rušenje bespravno sagrađenih objekata. I, sa jednim privrednim društvom za trgovinu i usluge iz okoline Žabara sklopljen je ugovor na 12 meseci, za ukupnu sumu od 2,4 miliona dinara, sa uračunatim porezom.

ПОЖАРЕВЉАНИ КОНАЧНО УКЛАЊАЈУ БЕСПРАВНО ПОДИГНУТЕ ОБЈЕКТЕ   Рушење или демонтажа

D.N.

Izvođač je dužan da sruši 12 objekata i isto toliko da demontira, a na spisku se nalaze armirani temelji, zidovi, podrumi i grede, ploče, platoi i ograde različitih kvadratura i dužina. Takođe, tu su i armirano-betonske vage od 40 kvadrata za merenje teretnih vozila i rampe duge 200 metara, od istog materijala.

Za demontažu su "viđene" krovne konstrukcije i nadstrešnice, površine 70 do 200 kvadrata, jedan zastakljen izlog, ograde, stolarija, oluci... Obaveza izvođača je i uklanjanje montažnog objekta od 80, te betoniranje 200 kvadrata javne površine i postavljanje zaštitne mreže od gvožđa...

Podsetimo, javne nabavke za uklanjanje nelegalnih objekata Požarevac je počeo da raspisuje od 2010, a do danas uspele su samo dve. Treća je ova najnovija, iz januara, rezultat je plana koji se redovno sačinjavaj na osnovu četiri kriterijuma - zaštita javnog interesa, zaštita susedskih prava, poštovanje vremenskog redosleda početka vođenja upravnog postupka i generalna prevencija.

Dosad se najčešće niko nije javljao ili bi se odazvala samo jedna firma, sa neprihvatljivom ponudom. Izutetak je zabeležen samo 2015. i 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)