ISTORIJU I JUNAKE TREBA PAMTITI: U Paraćinu Dan sećanja na NATO agresiju (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 03. 2024. u 13:36

U ORGANIZACIJI Opštine Paraćin i više boračkih udruženja prigodnom svečanošću i polaganjem venaca danas je obeležen još jedan „Dan sećanja“ na početak NATO agresije na SR Jugoslaviju ispred Spomenika palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine.

ИСТОРИЈУ И ЈУНАКЕ ТРЕБА ПАМТИТИ: У Параћину Дан сећања на НАТО агресију (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Memorativni skup počeo je molitvom sveštenika Crkve Svete Trojice svim junacima sa teritorije opštine Paraćin koji su stradali boreći se za otadžbinu, a bilo ih je 27, čija su imena nedavno upisana na spomen obeležje.

Himnu je izveo hor Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“, uz minut ćutanja svim stradalim borcima, nakon čega su vence položile delegacije Opštine Paraćin, Vojske Srbije, Policijske stanice i Vatrogasno-spasilačkog bataljona, Dobrovoljnog vatrogasnog društva i više boračih udruženja, uključujući i porodice izginulih.

Foto: Z. Rašić

 – Bila je to agresija kakvu moderna istorija ne pamti na jednu suverenu i modernu državu – rekao je obraćajući se prisutnima zamenik predsednice SO Paraćin Miloš Đokić, dodajući da je svrha okupljanja podsećanje na junake sa teritorije paraćinske opštine koji su dali svoje živote boreći se za otadžbinu. 

- Nastavićemo da se okupljamo svake godine jer mi smo narod koji prašta ali nikod ne zaboravlja. A da bismo mogli da planiramo budućnost, moramo se setiti i pamtiti našu istoriju i prošlost - rezimirao je Đokić.

U umetničkom delu programa pored hora OMŠ „Milenko Živković“ pesmu „Vila sa Košara“  otpevala je solo mala Vasilija Šćepanović, a stihove je kazivao Zoran Pavlović, zastavnik, letač u penziji i predsednik Književnog kluba „Mirko Banjević“, Zoran Pavlović.

Poruka za kraj još jednog godišnjeg okupljanja u Paraćinu ovim povodom je da se ne zaborave stradanja tokom NATO agresije i da nikada ne izbledi sećanje na junake koji su dali svoje živote za domovinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!