U JULSKOM NEVREMENU PRETRPELA VELIKU ŠTETU: Gradonačelnik Đurić posetio gradilište u futoškoj osnovnoj školi

Z. GRUMIĆ

15. 03. 2024. u 15:51

ZA izgradnju fiskulturne sale U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Futogu iz gradskog budžeta Novog Sada biće izdvojeno 264 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Milan Đurić prilikom posete gradilištu u toj obrazovnoj ustanovi, koja je u lanjskom julskom nevremenu pretrpela veliku materijalnu štetu.

У ЈУЛСКОМ НЕВРЕМЕНУ ПРЕТРПЕЛА ВЕЛИКУ ШТЕТУ: Градоначелник Ђурић посетио градилиште у футошкој основној школи

Z. Grumić

Gradonačelnik i njegovi saradnici uverili su se tokom posete školi da je školska zgrada, sa koje je olujni vetar prošlog leta odneo kompletan krov a padavine uništile nekoliko prostorija, potpuno obnovljena i uređena tako da đaci i nastavnici imaju odlične uslove za nastavu u aktuelnoj školskoj godini.

- Odlučili smo, na osnovu glasova građana putem platforme „Tvoj grad“, da ova škola dobije novu salu koju će da koristi oko njenih 700 učenika – izjavio je Đurić i napomenuo da je rok za završetak radova novembar 2025. godine.

Gradonačelnik je rekao da je za postavljanje novog krova i ostale radove na obnovi oštećenih prostorija, odnosno kompletno saniranje posledica nevremena na tom školskom objektu iz novosadske gradske kase izdvojeno 102 miliona dinara.

Grad je od 2012. godine u izgradnju i obnovu Futoga uložio više od tri milijarde dinara, podsetio je gradonačelnik Đurić i najavio nastavak investiranja u tom prigradskom naselju sa oko 30.000 stanovnika.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove