Plivač Andrej Barna dobitnik Medalje "Lajoša Vermeša"

J. L.

26. 02. 2024. u 16:32

Medalja "Lajoša Vermeša", koja se dodeljuje u Subotici, ove godine pripala je Andreju Barni, plivaču "Spartaka" i reprezentativcu Srbije.

Пливач Андреј Барна добитник Медаље Лајоша Вермеша

foto:J.L.

Medalje koje nose ime začetnika olimpizma na našim prostorima zaslužili su i Violeta Slović, kapiten Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ i rvač "Spartaka" Ali Arsalan, dok je najbolji kolektiv Ženski fudbalski klub „Spartak".

Priznanje za podvig godine koje čuva sećanje na Luka Andrašića koji je dva puta osvajao priznanje i po kome nosi ime, dodeljeno je Udruženju „Kilometar za osmeh“. Reč je o Udruženju koje okuplja sportiste, humanitarce i koji kroz maratonske štafetne trke promovišu humanitarni rad i pomažu onima kojima je pomoć potrebna

- Trag Lajoša Vermeša je zaista ne merljiv, a u godini kad je Subotica proglašena „Evropskim gradom Sporta“ koji nosi sa ponosom, možemo reći da smo na dobrom putu i da smo dostojni sportskog nasledstva koje nam je ostavio. Sigurna sma da bi on bio ponosan na nas, naše klubove, sportiste koji vrednop treniraju i u godini kada je Olimijada ispred nas sa ponosom ćemo pratiti nastupe naših takmičara. I ona ideja koja je bila te godine na Paliću i ove godine nastavlja da živi - poručila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)