KADA BUDU ZAVRŠENE DVE PLANIRANE SAOBRAĆAJNICE, U GRADU NA LIMU SVI OČEKUJU ISTINSKI PREPOROD Novo Prijepolje na levoj obali

A. ROVČANIN

12. 02. 2024. u 07:00

UKOLIKO budu izgrađene dve nove saobraćajnice, na levoj obali Lima, u Šehovića Polju, trebalo bi da "nikne" moderno, savremeno Prijepolje.

КАДА БУДУ ЗАВРШЕНЕ ДВЕ ПЛАНИРАНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ, У ГРАДУ НА ЛИМУ СВИ ОЧЕКУЈУ ИСТИНСКИ ПРЕПОРОД   Ново Пријепоље на левој обали

A.Rovčanin

Od izgradnje mosta preko reke Lim, u centru grada, još 2010, čeka se i na izgradnju dva druma. Posle 14 godina, započeti su radovi na jednoj od saobraćajnica, koja je nastavak Ćirkove ulice. Dužina tog puta je 516, prosečne širine šest metara, a biće uređeno i šetalište, te postavljena javna rasveta. Planirani su još uređenje vodovodnih i kanalizacionih instalacija, te ovičena parking-mesta.

Neimari jedne novovaroške firme i preduzeća iz Novog Pazara već rade na pomenutoj trasi, od mosta u Podvaroši, ka Železničkoj stanici u Prijepolju, a vrednost ugovorenih radova - koji bi trebalo da budu završeni pre početka leta - iznosi oko 105 miliona dinara, koliko će izdvojiti lokalna samouprava.

- Odavno nismo imali značajniju investiciju koju smo mi sami finansirali. Zato je ovo za nas izuzetno značajno - kaže koordinator projekta i predsednik Privremenog organa u Prijepolju Izudin Šantić.

A, pored saobraćajnica, u Šehovića Polju planirana je i izgradnja objekata namenjenih za stanovanje i privredu. Član Privremenog organa Drago Popadić očekuje da će novac za izgradnju druge "džade", koja će prolaziti pored Gimnazije, obezbediti država.

- Shodno predračunima, ona će koštati oko 130 miliona dinara, a lokalna samouprava Ministarstvu privrede prosledila je molbu da obezbedi 80 miliona - ističe Popadić.

U međuvremenu, ovdašnji JKP morao je da izmesti mehanizaciju u Veliku Župu, na parcelu koju je Opština kupila prošle godine, jer će nekadašnji objekti komunalaca biti porušeni zbog izgradnje saobraćajnice.

- Ako nas vremenski uslovi posluže, radove ćemo završiti i pre roka - najavljuje Aleksandar Zorić, predstavnik putara iz Nove Varoši.

Uređenjem ovog dela grada, inače, delimično će biti rešen i jedan od gorućih problema u Prijepolju - parking-prostor. Jer, u planu je izgradnja 105 mesta za ostavljanje automobila...

- Dobijate modernu saobraćajnicu, za koju sam siguran da će biti najlepša ulica u Prijepolju - tvrdi nadzorni organ, Seljahudin Muratović, inače predstvanik firme iz Novog Pazara.

A.Rovčanin

Počeli radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Šehovića Polju

A.Rovčanin

Opštinsko rukovodstvo sa nadzorom i izvođačem radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove