BUDUĆE RADOVE NA PROSTORU BIVŠEG BRODOGRADILIŠTA PODRŽAVA I SINDIKAT ZAPOSLENIH U GRAĐEVINARSTVU Plan po meri neimara

Z. GRUMIĆ

06. 02. 2024. u 00:26

SINDIKAT radnika zaposlenih u građevinskoj industriji podržava planove budućih radova na prostoru nekadašnjeg novosadskog Brodogradilišta, kao i na celokupnoj teritoriji ovdašnje lokalne samouprave, te poručuje da će njihova realizacija omogućiti uposlenost više stotina građevinaca neposredno, a posredno i nekoliko hiljada - istakao je predsednik pomenute asocijacije za Novi Sad i čitavu Vojvodinu, Josip Modić, povodom nedavnog stavljanja na javni uvid Plana generalne regulacije prostora koji se nalazi između odbrambenog dunavskog nasipa i Ribarskog ostrva.

БУДУЋЕ РАДОВЕ НА ПРОСТОРУ БИВШЕГ БРОДОГРАДИЛИШТА ПОДРЖАВА И СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У ГРАЂЕВИНАРСТВУ   План по мери неимара

Z. Grumić

Na toj lokaciji, ukupne površine od oko 22 hektara, predviđena je i gradnja poslovno-stambenih objekata na bezmalo trećini placa, odnosno realizacija projekta kolokvijalnog naziva "Novi Sad na vodi". Istine radi, deo javnosti se tome protivi, tvrdeći da je štetan po životnu sredinu i građane.

Procena

SKUPŠTINA Novog Sada usvojila je prošlog leta Generalni urbanistički plan razvoja Grada do 2030, a prethodno su urađene studije nezavisnih stručnih institucija u kojima je zaključeno da realizacijom planova revitalizacije, uređenja i izgradnje novosadskog dunavskog priobalja nema opasnosti od poplava, ili bilo kakvog drugog ugrožavanja tog područja.

- Radovi na prostoru bivšeg Brodogradilišta, predviđenom za gradnju, u narednih nekoliko godina bili bi velika podrška i zaposlenima u domaćoj industriji građevinskog materijala, iz čijih pogona bi bila kupljena velika količina svega što je neophodno za realizaciju tako zamašnog poduhvata - naglašava Modić.

Sindikat, dodaje, uvek podržava socijalno odgovorne građevinske kompanije, koje - izvodeći tako obimne radove - znatno doprinose rastu ne samo domaće građevinske industrije, već i srpske privrede uopšte. Uz to, kroz uplate poreza, doprinosa, taksa za komunalno opremanje i drugih dažbina, one znatno pune "kase" na svim nivoima vlasti.

- Ako ne podržimo rad naših građevinskih kompanija, a umesto toga pokušavamo da sprečimo gradnju i stvaranje nove vrednosti, pitanje je ko će nam, onda, u narednom periodu, puniti budžet i od kog novca ćemo da isplaćujemo penzije, te gradimo obdaništa, škole, bolnice - zaključuje Modić i napominje da Hrvatska, Slovenija, Austrija i druge zapadne zemlje, na sve načine, privlače naše radnike, čak i kompletne građevinske kompanije, omogućujući im pristup atraktivnim lokacijama, kako bi kod njih gradili i plaćali poreze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima