STREPE DA IH KUĆA NE ZATRPA: Devetočlana porodica Krstić iz Loka kod Titela dane preživljava među oronulim zidovima

Lj.P.

03. 02. 2024. u 14:42

SKUČENI u jednoj od četiri prostorije kuće koja samo što se nije srušila, u ulici Svetozara Miletića 7 u Loku, kod Titela, devetočlana porodica Krstić dane provodi u strepnji da im se krov i dotrajali zidovi njihovog doma od naboja ne sruče na glavu i zatrpaju ih. Svakim danom strah je sve veći, a pokušaji Anke (45) i Branislava (42) da za svoje osmoro dece stvore kakav-takav siguran dom, do sada nisu urodili plodom, jer kad jedno poprave, drugo se pokvari, i tako ukrug.

СТРЕПЕ ДА ИХ КУЋА НЕ ЗАТРПА: Деветочлана породица Крстић из Лока код Титела дане преживљава међу оронулим зидовима

FOTO: Privatna arhiva

Roditelji osmoro dece, četiri dečaka i isto toliko devojčica, Jovana (20), Jovane (15), Bojana (14), Nikole (12), Bojane (11), Nikoline (6), Jane (3) i najmlađeg, jednogodišnjeg Mihajla, daju sve od sebe, ne bežeći ni od jednog, pa i najtežih poslova, da svom potomstvu stvore bolje uslove za život, ali sami ne mogu.

Pre pet godina kada su u Titelu, gde su tada živeli, u požaru ostali bez igde ičega, i bukvalno se našli na ulici, morali su da se snalaze kako znaju i umeju, a kreditom od sedam hiljada evra, koliko je Branislav mogao da dobije od banke, kupili su trošnu kuću u obližnjem Loku.

Bazar na ribljoj pijaci

NA ribljoj pijaci u Novom Sadu, sutra od 16 do 20 časova, održaće se Humanitarni bazar za porodicu Krstić, u organizaciji grupe Novosađanke, koja je odlučila da im pomogne. Na 50 tezgi bazara, prodavaće se džemovi, kolači, peciva, igračke, nakit, zimnica... Profesionalni kuvar će u dva kotlića pripremati pasulj i paprikaš. Svi koji žele da pomognu porodici Krstić mogu to učiniti i uplatom na račun Marina Antonijević 115-0038163577650-12, koja ima punomoć ove porodice overene kod advokata.

- Tek kada smo izneli napolje stvari prethodnog vlasnika, videli smo koliko je sve trošno, ni vode nije bilo - priča nam Anka. - Počeli smo da radimo kupatilo, ali se nema, jer kada platimo račune i 12.000 dinara ratu kredita koji ćemo otplaćivati još četiri godine, ne ostane ni za život. Najstariji se zaposlio i odselio, a ovo sedmoro nejači treba iškolovati, obući, obuti i nahraniti. Dečji dodatak primamo samo za troje dece.

Za bolju kuću, kazuje nam Anka, nisu imali. Morali su da kupe u skladu sa skromnim finansijskim mogućnostima. Da bi oprala toliku čeljad u kući bez vode, Anka je sa obližnjeg groblja u buradima četiri godine donosila vodu za pranje, kuvanje i kupanje. Anka je nekada, ne stideći se posla, radila i na deponiji u Titelu, a sada sprema apartmane, sobe i privatno čisti po kućama. Glava porodice Branislav radi privatno, ali i po selu kome šta zatreba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!