ĐAČKE KLUPE NA DAR: OŠ "Miroslav Antić" ovogodišnji dobitnik donacije Eparhije niške

J. ĆOSIN

31. 01. 2024. u 06:15

TRADICIONALNO, povodom Svetog Save, Eparhija niška je - preko svoje humanitarne organizacije "Dobri Samarjanin" - donirala klupe i stolice za kabinet u niškoj OŠ "Miroslav Antić", jednoj od najvećih u gradu.

ЂАЧКЕ КЛУПЕ НА ДАР: ОШ Мирослав Антић овогодишњи добитник донације Епархије нишке

Foto: J. Ćosin

- Upravo ovde, u ovim klupama, grade se temelji sve ono što dolazi u budućnosti i stvara zdrav osnov za izgradnju one vaše životne kuće. U školi stičete znanja koja će vam koristiti i od toga nema veće moći. To je najveće bogatstvo - poručio je, tokom svečanog uručenja dara, vladika niški Arsenije.

Tako je nastavljen niz darivanja uoči ili posle jednog od naših najvećih praznika, u slavu prosvetitelja, pa je lane osmoletka u Brzom Brodu dobila mikrofone i ozvučenje...

- Zahvaljujem na donaciji koja je, uveren sam, samo početak sveobuhvatne saradnje crkve i škole. Našim đacima poručujem da bih najviše voleo da baštine tradiciju srpskog naroda koja se, pre svega, ogleda kroz veru i crkvu. Naravno, svako ima pravo da se oseća onako kako hoće i misli da treba, ali ovakvi potezi naše crkve trebalo bi da doprinose i međusobnom poverenju između naroda i crkve, odnosno utemeljenju i međusobnom poverenju svih građana ove zemlje i naroda koji u njoj živi - naglasio je direktor OŠ "Miroslav Antić", Miloš Stanković.

Podsetimo, versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške, "Dobri Samarjanin", zapravo je organizacija koja deluje u okviru Srpske pravoslavne crkve, na osnovu Ustava SPC. Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne organizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti, u cilju pružanja pomoći "potrebitim pojedincima, porodicama i ustanovama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo