DOBRODOŠLI SU SVAKOG TRENUTKA: Sa malim gostima sa Kosova i Metohije u Novom Sadu obeležen jubilej projekta „Svim srcem za osmeh deteta“

Lj.P.

25. 01. 2024. u 21:17

OBELEŽAVANjU desete godišnjice projekta „Svim srcem za osmeh deteta“ Udruženja građana „Novi Sad“, danas je prisustvovao gradonačelnik Milan Đurić i i Dina Vučinić, članica gradskog veća za obrazovanje.

ДОБРОДОШЛИ СУ СВАКОГ ТРЕНУТКА: Са малим гостима са Косова и Метохије у Новом Саду обележен јубилеј пројекта „Свим срцем за осмех детета“

FOTO:Pres služba Grada

U jubilarnoj, desetoj godini, osamdesetoro dece iz Štrpca, Gračanice, Lipljana, Donje Gušterice, Goraždevaca, Raniluga i Šilova posetiće znamenitosti Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Beograda i obići će Frušku goru.

- Želja nam je da se učenici sa Kosova i Metohije osećaju dobrodošlo u svakom trenutku svog boravka, a da odavde odu sa osmehom na licu – poručio je gradonačelnik Đurić. - To i jeste cilj – njihov osmeh, jer šta je lepše i veličanstvenije od iskrenog dečjeg osmeha koji pleni i obasjava našu svakodnevicu. Tokom pet dana, učenici iz sedam mesta sa Kosova i Metohije će se družiti sa svojim domaćinima iz Novog Sada, učenicima četiri novosadske osnovne škole - Svetozar Marković Toza, Dositej Obradović, Dušan Radović i Žarko Zrenjanin.

FOTO : Pres služba Grada

Čestitajući Udruženju građana „Novi Sad“ na jubileju, on je rekao da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava projekat „Svim srcem za osmeh deteta“.

Prisutnima se obratio i direktor škole sa Kosova i Metohije Čedomir Nikolić koji je istakao da je zahvalan svima u Novom Sadu, kao i da sada svako dete sa juga ima priliku da spozna koliko dobrih ljudi ima u Srpskoj Atini. Takođe, pozvao je sve novosadske mališane da dođu na Kosovo i Metohiju i upoznaju lepote tog dela Srbije.

FOTO:Pres služba Grada

Deca su imala priliku i da pogledaju predstavu “Ksenija i lovac” u Pozorištu mladih, a Grad Novi Sad je kao poklon za škole sa Kosova i Metohije obezbedio projektore, kako bi tamošnji đaci imali kvalitetnije i lepše obrazovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)