OTVORENA ŠESTA SKIJAŠKA SEZONA: Mališani uživaju na ledu

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 01. 2024. u 11:49

IAKO na jagodinskim ulicama nema snega, u Aračlijskom potoku ga ne manjka, jer je Gradska uprava kupila specijalni "top", pa mališani od juče uživaju u skijanju i sankanju.

ОТВОРЕНА ШЕСТА СКИЈАШКА СЕЗОНА: Малишани уживају на леду

Foto:Z.Gligorijević

Lokalna samouprava, štaviše, obezbedila je i 100 pari smički, štapova i popularnih gojzerica, koje mališani mogu da iznajme besplatno, a ne plaćaju ni časove skijanja, jer je Grad izmiruje i troškove angažovanja instruktora.

- Ova ski-staza duga je stotinak metara i, svake sezone, više od 300 naše dece prvi put stane na skije i nauči osnove ove veštine na snegu. Zato ćemo, za sve mališane koji su ovde naučili da skijaju, krajem februara obezbediti trodnevni boravak na Kopaoniku, a za sve mače Jagodince besplatni su i uživanje na klizalištu, i u zatvorenom bazenu. Ne odustajemo od namere da se mladi što više bave sportom, da imaju sve uslove kao njihovi vršnjaci u većim gradovima - istakao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Jedan od onih koji će boraviti na Kopaoniku je i Veljko Totić (13), koji je od prve sezone na jagodinskom skijalištu, a za one koji još nisu stali na smučke, obezbeđena je posebna staza, za sankanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini