MILAN MARIĆ, PRVA BEBA ROĐENA U NOVOM SADU: Od Grada na dar 300.000 dinara

Lj.P.

01. 01. 2024. u 13:03

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić posetio je porodilište Betanija i odneo poklon za bebu koja se prva rodila u 2024. godini, a čija majka ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada. Grad Novi Sad je, kao i prošle godine, za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 300 000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 200 000 dinara.

МИЛАН МАРИЋ, ПРВА БЕБА РОЂЕНА У НОВОМ САДУ: Од Града на дар 300.000 динара

FOTO: Pres služba Grada

- Čestitam porodici Marić na prinovi, na sinu Milanu koji se rodio 1. januara u 2.27 časova i želim im mnogo zdravlja i sreće. Želja nam je da u našem gradu i zemlji bude što više beba u 2024. godini. Spektar pogodnosti za porodice koje dobiju prinovu, a koje naš Grad pruža je zaista veliki i nabrojaću samo neke od njih. Grad Novi Sad je u 2023. godini obezbedio pravo na novčanu pomoć za prvo dete u iznosu od 50 hiljada dinara, pravo na novčanu pomoć za trojke 200 hiljada dinara, pravo na novogodišnju novčanu pomoć za dete rođeno 1. januara nove godine-u iznosu od po 200 hiljada dinara, pravo na novogodišnji poklon, koji danas uručujemo, a koje ostvaruje majka sa prebivalištem u Novom Sadu, za prvo dete rođeno u Betaniji 1. januara nove godine-300 hiljada dinara i pravo na novčani poklon povodom Dana Grada, kada svakog 1. februara obradujemo sve bebe iz Novog Sada rođene tog dana sa po 300 hiljada dinara. Zadatak nas koji donosimo i sprovodimo odluke, jeste da nastavimo sa svim aktivnostima koje smo realizovali do sada na tom polju i da iste nadograđujemo. Tu ne mislim samo na nastavak tradicije da poklonom obradujemo porodilje, već mislim na sveukupne uslove za dalje odrastanje njihove dece. Nastavljamo da radimo punom parom u novoj godini i da pomeramo stvari na bolje - rekao je gradonačelnik Đurić.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine dr Edita Stokić, zajedno sa zamenikom upravnika Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Milošem Pantelićem, pridružila se čestitkama majci prve bebe rođene u Novom Sadu i istakla da ovaj vid podrške Grada veoma znači porodicama.

- Majka prve bebe Kristina, rodila je malog Milana teškog 3250 grama, dugačkog 49 centimetara prirodim putem, i to je drugo dete u porodici Marić. Tokom 2023. godine u ovoj ustanovi je rođeno 6.532 bebe, od toga je bilo 157 blizanačkih trudnoća, tri puta su rođene trojke i jednom četvorke - rekla je dr Edita Stokić čestitavši svima praznike u ime Kliničkog centra Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)