NASTAVLJENA AKCIJA SADNJE: Novo naselje bogatije za 31 drvo

Z. G.

28. 12. 2023. u 15:29

AKCIJA ozelenjavanja „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ nastavljena je danas na Novom naselju, gde je u jednom od stambenih blokova posađena 31 sadnica javora, omorike, crnog bora i hrasta.

НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА САДЊЕ: Ново насеље богатије за 31 дрво

Pres služba Grada Novog Sada

U toj akciji, koja će trajati do 2027. godine, planirano je da bude zasađeno ukupno 6.000 sadnica na javnim zelenim površinama.

- Grad Novi Sad je prepoznao značaj očuvanja i zaštite životne sredine kao izuzetno važnu aktivnost za koju svake godine izdvaja značajna sredstva. Uz pomoć i podršku naših prijatelja i partnera iz društveno-odgovornih kompanija i volontera iz nevladinih organizacija, zajednički nastavljamo akciju sadnje za novi, lepši i bolji Novi Sad – izjavila je Andrijana Čapko, zamenik načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Predstavnik Radne grupe „Zelena stolica“ i direktor Udruženja „Zeleni Sad“ Miloš Stojanović je najavio i ozelenjavanje što više dvorišta vrtića i škola u narednom periodu.

On je pozvao predstavnike vrtića i škola koji žele da ozelene svoja dvorišta da se jave, putem mejla ili telefona a sve informacije tim povodom mogu da vide na sajtovima www.zelenisad.com i www.zelenastolica.com .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)