MINISTARKA PROSVETE U RADINCU: Oko 300 mališana dobilo savremeni vrtić

Јелена Илић
Jelena Ilić

08. 12. 2023. u 16:54

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović i predsednica Privremenog organa grada Smedereva Jasmina Vojinović danas su svečano otvorile novoizgrađeni vrtić „Čarolija“ u selu Radinac kod Smedereva.

МИНИСТАРКА ПРОСВЕТЕ У РАДИНЦУ: Око 300 малишана добило савремени вртић

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Objekat u Radincu prostire se na 1600 metara kvadratnih, ima 13 grupnih soba za boravak dece od koji je osam za mališane od tri do pet godina, a pet za decu starijeg uzrasta. Ovaj objekat primiće više od 300, čime će značajno biti skraćene liste čekanja na upis u vrtiće.

-Novim vrtićem smo još jednom potvrdili da posvećeno radimo na ispunjenju strateškog cilja naše države a to je povećanje obuhvata dece sistemom predškolkog vaspitanja i obrazovanja,   izjavila je, pored ostalog, ministarka prosvete. Ministarka prossvete, profeso Slavica Đukić Dejanović, 

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

 

Ukupna vrednost investicije je 198 miliona dinara, od čega je 177 obezbeđeno iz kredita Svetske banke, dok je grad Smederevo izdvojio sedam miliona. Izgradnja i opremanje novog vrtića u Smederevu deo je projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitavanje koji sprovodi Ministarstvo prosvete uz podršku  Svetske banke.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović istakla je da samo u Smederevu, 120 mališana iz osetljivih društvenih grupa, pretežno romske nacionalnosti,  uključeno  u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, dok je broj dece na nivou Srbije oko 4000. Ministarka je izjavila i da je grad Smederevo za ove aktivnosti dobio bespovratna sredstva od 6 miliona dinara koja su usmerena na bolju integraciju porodica i dece romske populacije u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Predsednica privremenog organa upravljanja grada Smedereva, Jasmina Vojinović istakla je da je otvaranjem ovog objekta u Radincu tzv. „liste čekanja“ svedena naminimum .

-Lokalna samouprava na ovaj način pruža podršku roditeljstvu i želi da doprinese poboljšanju buduće demografske slike Smedereva. Novootvoreni vrtić svoja vrata od danas otvara ne samo za decu iz Radinca, već i mališane iz okolnih sela, kazala je Vojinovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!