KROZ ŽIVOT BEZ BARIJERA: Međunarodni Dan osoba sa invaliditetom u Šapcu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

07. 12. 2023. u 06:15

POVODOM Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik dr Aleksandar Pajić - tokom prijema za članove Udruženja iz šabačkog kraja, kojem je prisustvovala i Biljana Barošević, pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - podstakao je podršku za dostojanstvo, prava i dobrobit ovih ljudi.

КРОЗ ЖИВОТ БЕЗ БАРИЈЕРА: Међународни Дан особа са инвалидитетом у Шапцу

Foto:V Mitrić

- Šabac je postao primer dobre prakse u domenu socijalne politike, a posebno mi je drago što smo, u saradnji sa Udruženjem paraplegičara i Ministarstvom, uspeli da postavimo rampe ka Gradskoj kući i ka zgradi Policijske uprave. Trudimo se da za svih 11 ovdašnjih udruženja, koje okupljaju 2.950 osoba sa invaliditetom, budemo kontinuirana podrška - naglasio je prvi čovek lokalne samouprave i naglasio da je Gradska uprava, zajedno sa Udruženjem paraplegičara, aktivno učestvovala u projektu Ministarstva "Srbija bez barijera".

A, da je šabačko rukovodstvo svakodnevno uz osobe sa invaliditetom potvrdila je i Biljana Barošević, podsetivši da je, kroz pomenuti projekat Ministarstva, Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" dobila lift.

Inače, problemi osoba sa invaliditetom sve su transparentniji, o čemu svedoči i realizacija projekta "Bez barijera do institucija".

- Zahvalni smo Gradu i resornom Ministarstvu na pomoći, a ovaj projekat omogućio je da osobe sa invaliditetom bezbedno i dostojanstveno pristupe institucijama i ostvare svoja prava. Na taj način smo izjednačeni sa ostalim Šapčanima, pa se potvrdilo da grad na Savi intenzivno nastoji da postane grad jednakih mogućnosti za sve - naglasio je Slaviša Savić, sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima